טעים ומרשים: סשימי אינטיאס עם תפוח בדבש ורימונים לראש השנה. קל להכנה וחגיגי כמו במסעדה

 

החלום שלנו הוא להתכנס לארוחת חג עם האוכל של אסף גרניט על השולחן. תודו שככה פותחים שנה כמו שצריך. ובגלל ששנה חדשה היא בדיוק הזמן להגשים חלומות, ביקשנו מהשף הכי מוכשר שאנחנו מכירים לתת לנו (ולכם) מתכון טעים ומרשים לחג.

אצל אסף גרניט תמיד יש הפתעות, והפעם הוא הפתיע במנה יצירתית עם טוויסט: סשימי אינטיאס עם תפוח ורימונים בתיבול עדין של דבש. מנה חלבית מושלמת שמשלבת את כל סימני וברכות החג במתכון חגיגי וקל להכנה. אבל זה עוד לא הכל: בשביל שהמנה תהיה מרשימה גם אצלכם בבית ותוציא קריאות "וואו!" מתפעלות מכו-לם, יש לנו בשבילכם טיפים שקיבלנו מאסף גרניט לבישול מקצועי והגשה כמו במסעדה. שווה, לא?!

המתכון מתאים ל-6 סועדים, ואם אתם מארחים בגדול – פשוט תכפילו כמויות וצלחות.

לצפייה בסרטון של שף אסף גרניט: - https://youtu.be/o-M2Tqs18P8

סשימי אינטיאס ראש השנה

מצרכים:

1 תפוח גרנד סמית, חתוך לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי פרוסים

כף בצל סגול קצוץ

גרגרי רימון

כף נענע שיפונד (עלי נענע שנפרסו לרצועות דקות)

1 כף דבש

2 כפות יוגורט

100 גרם דג אינטיאס פרוס לסשימי (6 חתיכות)

שמן זית

1 לימון, חצוי לשתיים

מלח פלפל

 

הוראות הכנה:

  • מניחים בקערה את קוביות התפוח, פרוסות הסלרי, בצל סגול, נענע וגרגרי רימון. מתבלים בשמן זית, מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל ומערבבים.
  • על צלחת נפרדת מתבלים את חתיכות הסשימי במלח, שמן זית ומעט מיץ לימון.
  • טיפ של אסף גרניט: כאשר מתבלים את פרוסות הסשימי במלח, אפשר להשתמש בשילוב של מלח שולחן דק ומלח אטלנטי כדי להעשיר את הטעם והמרקם.
  • ועוד טיפ: לתוספת טעם, רעננות ורושם, סחטו עגבנייה טרייה חצויה מעל הדג.

איך מגישים? לוקחים צלחת הגשה גדולה ושטוחה. יוצקים את היוגורט, מזלפים את הדבש ומסדרים מעליהם הסלט המתובל. מעל הסלט מסדרים את חתיכות הסשימי בצורת מניפה ומקשטים בעלי נענע שלמים.

למנה כמו במסעדה אפשר להוסיף אגוז מקורמל לסלט, ולהגיש את הסשימי במנות אישיות לכל סועד, במקום בצלחת הגשה אחת גדולה. כשמגישים במנות אישיות, מזלפים את הדבש מעל הדג.

לצפייה בסרטון של שף אסף גרניט: - לחצו PLAY על הסרטון למעלה

בתיאבון!