הקיץ כבר כאן, החופים מלאים והימים החמים מוציאים לכולם את החשק לבשל או לאכול אוכל כבד. בדיוק בשביל ימים כאלה שלפנו את מחברת המתכונים של נעמן ובחרנו את הדה-בסט שלנו: מתכוני קיץ קלים וטעימים שנותנים פייט לטמפרטורה שבחוץ. אז הישארו במזגן או צאו למרפסת, הזמינו חברים טובים ותתפנקו עם שתיה קרה ואוכל מרענן:

מרק גספאצ'ו צונן

מרק עגבניות ספרדי אמיתי שמכינים בצ'יק-צ'ק בבלנדר ומגישים קר וטעים. אחד המתכונים לקיץ שהם פשוט חובה.

מצרכים:

1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות גס

1 פלפל או גמבה, רצוי מהזן המאורך, נקי מגבעול וגרעינים, וחתוך גס

1 מלפפון בינוני, קלוף וחתוך גס

1 בצל קטן (לבן או אדום), קלוף וחתוך גס

1 שן שום

1 כפית חומץ שרי או 2 כפיות חומץ בן יין אדום

מלח לפי הטעם

עד חצי כוס שמן זית כתית מעולה + עוד קצת להגשה

אופן ההכנה:

1. מערבבים עגבניות, פלפל, מלפפון, בצל ושום בבלנדר עד שמתקבל מרקם חלק. אם צריך, עוצרים את פעולת הבלנדר מדי פעם כדי לגרד את הדפנות עם מרית (לקקן).

2. מוסיפים את החומץ וקורט מלח, ומזלפים בעדינות, תוך פעולת הבלנדר, כרבע כוס שמן זית. אם נדמה שהמרק עדיין מאוד מימי ולא מספיק קרמי – אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית.

3. מסננים את התערובת היטב דרך מסננת, תוך מעיכה של התערובת לסחיטה מלאה של כל הנוזלים. עבור הגספאצ'ו תצטרכו רק את הנוזל (ומה שנשאר במסננת יכול לשמש כממרח, בסיס לרוטב או להיכנס לתערובות של קציצות).

4. מצננים את המרק במקרר, ולפני ההגשה מתקנים תיבול (מלח וחומץ) ומוסיפים קצת מי קרח אם המרק סמיך מדי. מגישים בכוסות גבוהות או קעריות מרק ומזלפים כמה טיפות של שמן זית מעל כל מנה.

טיפ: בחבל אנדלוסיה שבדרום ספרד משאירים חצי מהמלפפון עם הקליפה ומוסיפים לתיבול קורט כמון. הם גם מוסיפים למרק את החלק הפנימי, הלבן, של 4 פרוסות לחם בנות כמה ימים, לאחר שהושרו במים עם קצת חומץ. את הלחם סוחטים מנוזלים ומכניסים לבלנדר עם הירקות. הוא מוסיף למרק מרקם קרמי (וגם לא נזרק לפח).

 

סלט קינואה וסלק

סלט בריא וכל כך טעים שיהפוך למנה העיקרית הקבועה שלכם בימים החמים. אפשר להכין אותו גם משאריות של אוכל שיש לכם במקרר, לזרוק לתוכו עוד הפתעות ולהחליף את הקינואה באורז, פתיתים או פסטה. הכל הולך.

מצרכים:

חצי כוס קינואה לבנה

2 סלקים (אפשר להשתמש בסלק מבושל בוואקום כדי להקל על ההכנה)

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

100-150 גרם גבינה בולגרית או פטה, חתוכה לקוביות בגודל של 1 ס"מ

חופן אגוזי מלך, קצוצים גס

לרוטב:

2 כפות שמן זית

מיץ מלימון סחוט

1 שן שום

1 כפית סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הסלק עם הקליפה או אופים אותו בתנור עד לריכוך. מצננים, קולפים וחותכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ.

2. מבשלים את הקינואה יחד עם כוס וחצי מים על אש נמוכה עד שהמים נספגים והקינואה תפוחה ורכה. 

3. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

4. מרכיבים את הסלט: בקערת הגשה יפה מערבבים יחד את הקינואה, הסלק והרוטב ומצננים כשעה במקרר לספיגת טעמים.

5. לפני ההגשה מפזרים מלמעלה את קוביות הגבינה ואגוזי המלך.

 

גלידה ביתית עם טריק

אין גלידה יותר כיפית מזו שאתם הכנתם בבית. פשוטה להכנה, בלי מכונת גלידה ועם כל התוספות שאתם אוהבים.

מצרכים:

750 מ"ל (3 מיכלים) שמנת להקצפה, קרה מאוד

1 פחית (כ- 400 מ"ל) חלב מרוכז ממותק

1 כף אלכוהול שאוהבים: ברנדי, רום, ליקר

אופן ההכנה:

1. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

2. מוסיפים חלב מרוכז, אלכוהול ותוספות שאוהבים: שברי עוגיות או בייגלה, שוקולד קצוץ, מחית פרי, ריבת חלב, חלבה - כיד הדמיון. מקפלים בעדינות לתערובת אחידה.

3. יוצקים את התערובת לתבנית ומקפיאים למינימום 4 שעות.

חשוב! אל תוותרו על האלכוהול - הוא הכרחי לשמירה על המרקם של הגלידה, כי הוא מונע ממנה לקפוא עד הסוף.

טיפ: מהגלידה הזו אפשר להכין גלידות קסטה עם עוגיות שאפיתם לבד (או קניתם לבד), להקפיא בתבנית מעל בסיס עוגה או בראוניז לקבלת עוגת גלידה מרשימה, ואפילו להפוך לגלידוניות: חתכו ריבועים קטנים של גלידה וטבלו אותם ברוטב שוקולד מומס.

נוסעים לחוף?

חוף הים או הבריכה הם המפלט המועדף עלינו בחום של ישראל, וכידוע (זה אפילו מדעי!), פעילות בים ובבריכה גורמת לתיאבון גדול. הנה כמה המלצות לאוכל שכיף לקחת איתכם:

אבטיח - קר, מתוק, רווי במים ומלא באווירת קיץ. עם או בלי גבינה בולגרית לידו, יש לנו גאדג'ט שישדרג לכם את חיתוך האבטיח פלאים: חותך אבטיח מקצועי וקל לשימוש שחותך, פורס, מוציא את בשר האבטיח מהקליפה בקלות ואפילו משלב כף פריזיאן שעושה כדורי אבטיח מוש-ל-מים.

פירות קיץ: האבטיח לא לבד! קחו איתכם גם מלון, ענבים, דובדבנים, משמשים ועוד פירות קטנים שלא צריך לחתוך או כאלה שלא משחירים גם כשאתם לוקחים אותם חתוכים לקוביות. רוצים להקל על הילדים בים? שפדו את הפירות על שיפוד ושמרו את שיפודים בקופסה סגורה (עדיף עם שקית קרח) כדי למנוע מידיים מלאות בחול ללכלך את הפירות בזמן האוכל.

מים בטעמים. פנקו את עצמכם עם מים בטעמים שמכינים בבית: לפני היציאה לים הוסיפו לבקבוקי המים נענע, מקל קינמון או חתיכות פרי. עד שתגיעו לים, המים כבר יספגו את הטעמים והילדים ישתו הרבה יותר מאשר מים רגילים. גם אתם.

ירקות טריים שאינם מגירים נוזלים הם פתרון מושלם לנשנוש טעים, מרענן ובריא: מלפפונים קראנצ'יים, עגבניות שרי שלמות, גזר או גמבה חתוכים לרצועות ואפילו תירס מבושל או צלוי עם הקלח (הכי בים-בם-בם, וממש לא חייב להיות חם!).

גרסת המיני: הביאו איתכם אוכל שלא מצריך צלחות וסכו"ם, כמו לביבות, מאפינס מלוחים או מתוקים, נאגטס, נקניקיות בלחמנייה ומאפים אישיים.

עוד טיפים פלוס מתכונים לפיקניק מושלם על חוף הים או הדשא של הבריכה, עם רעיונות לאוכל, שתייה, התארגנות ורשימת ציוד שאסור לשכוח, אפשר למצוא ממש כאן