פתחו שמפניות, פזרו קונפטי וקבלו במחיאות כפיים 8 טרנדים בקונדיטוריה שתרצו לאמץ השנה

 

כל שנה מביאה איתה טרנדים חדשים בתחום האפייה. פעם זו 'עוגת ממתקים' שמפוצצת בהר של ממתקים עליה, פעם זה 'קרוקמבוש' – מגדל פחזניות וקרמל, ופעם זו 'הבהלה לזהב' שהרעיפה עלי זהב כקישוט על כל דבר שיצא מהמטבח. אז נכון, סביר להניח שחדי קרן ועוגות מספרים ימשיכו ללוות אותנו לנצח, אבל הנה כמה מהטרנדים הבינלאומיים החדשים שצפויים להפוך אצלכם לתושבי קבע, או לפחות עד שיגיע הדבר החם הבא:

לחם ביתי. לחם ביתי הוא אחד הטרנדים החזקים היום, כי לא רק שאין לו תחליף, גם אפשר להכין אותו מכל קמח שאתם אוהבים, במיוחד אם אתם נמנעים מגלוטן, להוסיף לו מה שתרצו, ובעיקר – למלא את הבית בריח הכי טעים שיש. אם לא עשיתם זאת עד כה כי אין לכם מכשיר אופה לחם, תנו לנו לנפץ פה מיתוס: ממש אין צורך במכשיר מיוחד. לושו את הבצק כפי שאתם מכינים כל חלה או עוגה אחרת, והשתמשו ב... תבניות אפייה רגילות! לחם גבוה כמו של בית קפה אופים בתבניות מאורכות, ולחם בסגנון כפרי בתבניות עגולות.

עלייתו של האקלר. הוא נראה כמו פחזנית צרה וארוכה, וכמוה הוא עשוי בצק רבוך וממולא בקרם, אבל לאקלר יש קטגוריה משלו. אצבעות האקלר נחשבות לאחד הקינוחים הצרפתיים המסורתיים והקלאסיים ביותר, אבל מאז שהן הפכו ללהיט בכל העולם, אל תעליבו את האקלרים ותקראו להם "מסורתיים" או "קלאסיים", כי הם כבר ממש לא כאלה. קרם הפטיסייר והקצפות פינו מקום לקרמים עשירים בטעמים חדשים, הצורה השמנמנה התחלפה בגרסה דקה יותר, והשינוי הגדול באמת הגיע בצורת קישוטים מטורפים מלמעלה, שהפכו אותם לכוכבי אינסטגרם. הצעד הבא: חנויות אקלרים שמציצות אליכם מכל פינת רחוב. רוצים לאמץ את האקלרים אל לבכם ולהפתיע בגדול? ותרו על מילוי קרמל מלוח שיצא מהאופנה, ומלאו את האקלרים שלכם בקרמו שוקולד-רובי אדמדם (אנחנו צופים ששוקולד רובי יהיה הטרנד של השנה הבאה, אבל אין לנו כדור בדולח כדי לראות אם אנחנו גם צודקים).

מקרונים משודרגים. עוד כוכב של הפטיסרי הצרפתי זוכה לטוויסט עדכני. אחרי שהתלהבנו משילובי צבעים ואבקות איבוק בקציפת המרנג – זה הזמן לצעוד לעבר הפנטזיה: מקרונים ממולאים בגלידה, ציפויים שכוללים אבני חן אכילות, קרמים מעל המקרון ולא רק בתוכו, פרחים מסביב למילוי, ומה לא. כמו ה'קייק פופס', גם המקרונים מקבלים מקלות סוכרייה או ארטיק, ואפילו צורות של מיניונים, חיפושיות ודמויות אהובות. בקיצור, הסנדביץ' העגול הקטן הוא רק הבסיס ליצירתיות שלכם. עכשיו קחו כמה אביזרי אפייה ותתפרעו בצורה ובקישוט.

טאץ' אומנותי. אם זה לא צבעוני ויפה - זה לא מתאים לאינסטגרם ופינטרסט, ושם כידוע קורים החיים האמיתיים (לא באמת). אבל הצבע וההשקעה בנראות של כל קינוח עושים את העבודה, כי בואו נודה בזה, אנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים, והיום יותר מפעם. התזות צבע, טפטופים, ציפויים מרוחים כמו ציורי שמן ואפילו צבעי מים אכילים – הוספת טאץ' ארטיסטי הופכת את הקינוחים ליוצאי דופן ומפתים יותר.

ציור ביד. בהמשך ישיר לטרנד האומנותי, הכינו את הכישרון ואת צבעי המאכל: ציור פריסטייל הוא הדבר הבא. איורים, משפטים כתובים ביד באופן חופשי ובעיקר הרבה מאוד ציורי פרחים עדינים ובוטניקה, הם שיחליפו את הזילוף ואת סרטי התחרה שעשויים סוכר. בינינו, אנחנו לא ממש בטוחים שהטרנד הזה יתפוס חזק. מצד אחד הוא הופך כל יצירה לייחודית ולאישית מאוד, אבל מצד שני, אם נהיה כנים, לכמה מאיתנו יש יד כמו של פיקאסו?

אפקט החממה. ואם כבר בוטניקה, אז עד הסוף: הצמחייה הגיעה לעוגות. הכוונה היא לכזו ירוקה שהרגע נקטפה מהגינה, כן?! ולא לפרחי סוכר. באופן אישי אנחנו עדיפים רק קישוטים אכילים על האוכל שלנו, ולא יודעים מי חשב שעוגות צריכות תוספת בדמות עשבי תיבול ריחניים, ענפים של שרך או עלי אקליפטוס, אבל לא שאלו אותנו.

צורות גיאומטריות. ריבועים, משולשים ומשושים כבשו את חיינו בסערה, ואחרי עיצוב הפנים - הגיעו גם לצלחת. אחת מחלוצות הגיאומטריה הבולטות בתחום הקונדיטוריה היא דינארה קסקו מאוקראינה, אדריכלית שהתאהבה באפייה והפכה לקונדיטורית. היא המציאה תבניות סיליקון מיוחדות לאפייה בצורות גיאומטריות, שמוציאות עוגות עוצרות נשימה. לאחרונה קמו לה חיקויים רבים שהפיצו את הבשורה הגיאומטרית, שהגיעה אפילו לעוגות חתונה. לא רוצים לקנות תבנית מיוחדת אבל כן בעניין של גיאומטריה אצלכם במטבח? תוכלו להכין עוגות עם תבניות אפיה רגילות ולקשט בקווים גיאומטריים, צורות הנדסיות וזוויות חדות.

קונדיטוריה בגודל ביס. יצירת גרסאות מוקטנות של קינוחים פופולאריים היא טרנד שכבר תופס תאוצה. עזבו אתכם מקינוחי ענק מוגזמים, מסתבר שהיום אנשים (שהם לא אנחנו), מחפשים הכל "מיני". יש כאלה ששומרים על המשקל, יש כאלה שאומרים ש"פחות זה יותר" ויש כאלה שמבחינתם קטן זה גורמה. נכון שטארטלטים ומיני-פרופיטרולים היו כאן תמיד, אבל הטרנד הזה מגיע לקונדיטוריה דווקא מתחום המסעדנות: כפי שיש 'ארוחת טעימות' שמציעה מגוון גדול במנות קטנות – כך גם פה. תטעמו כמה סוגי קינוחים בגודל של חתיכת עוגה אחת.