קלה להכנה, ידידותית לקלוריות ועם מרקם אוורירי שנמס בפה - העוגה הקסומה שתעשה לכם חג

 

נכון ששבועות זה חג של ביכורים, אבל בינינו, הרי ידוע שהכוכבת הבלתי מעורערת של החג היא דווקא עוגת גבינה אפויה. היא קלאסית, לבנה ומרגשת ברמות של כלה. העניין הוא שמדי שנה מתרחשת דרמה חדשה-ישנה: המרוץ לעוגת הגבינה המושלמת. זו שהיא רכה-רכה כמו ענן, אבל יציבה; מושלמת אבל קלה להכנה; וטעימה למרות שהיא לא מפוצצת בגבינת שמנת וקצפת.

אז פתחו שמפניות וקבלו אותה: עוגת גבינה חגיגית במיוחד ואוורירית כמו ענן, שתסחוט מכולם קריאות "וואו" ובקשות למתכון. והכי חשוב – זו העוגה שתגרום לכם להפסיק לחפש מתכונים אחרים, ותרצו לחזור אליה כל שנה (וגם לאורך כל השנה). היא נהדרת כמו שהיא, או עם ציפוי שמנת חמוצה ופירות העונה, אבל בשביל תוספת רושם, קלוריות או שילוב טעמים - אתם תמיד יכולים לשדך לה ציפוי מפתיע: גנאש שוקולד, בננות וקרמל לטוויסט על עוגת בנופי, אגוזי פקאן מקורמלים, קצפת עם שברי עוגיות, וכל מה שאתם אוהבים.

זו עוגה שתמיד מצליחה, ומתאימה אפילו למי שעושה את צעדיו הראשונים במטבח ואולי שמע שעוגות גבינה הן מסובכות ושצריך לאפות אותן בתוך אמבט מים ועם ציפוי של עיתונים לתבנית. אז לא. היא מתאימה לכל מי שלא נרתע מהפרדת ביצים (נכון שזה קטן עליכם?) ומחפש שלמות במינימום מאמץ. היא כל-כך טעימה וקלה שתמיד מבקשים תוספת, ולכן מראש יש פה כמות גדולה, כדי שיהיה מספיק לכולם. את העוגה הזו כדאי לאפות בתבנית קפיץ בקוטר 26, או בתבנית אפייה גדולה מזכוכית. אם תבנית הקפיץ שלכם לא איכותית מספיק ואתם חוששים שהבלילה תנזל החוצה, תוכלו לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום או לקנות כאן תבנית מעולה חדשה.

עוגת גבינה אפויה של נעמן

מצרכים:
750 גרם גבינה 5% שומן
6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
30 גרם (3 כפות) קמח
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון מלימון אחד

 

הוראות הכנה:

  • מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב.
  • בקערה גדולה נפרדת מערבבים את יתר החומרים.
  • מאחדים את התערובות: שופכים בזהירות את הקצף לתוך בלילת הגבינה, ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
  • אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, במשך רבע שעה.
  • לאחר רבע שעה של אפייה מנמיכים את חום התנור ל- 120 מעלות, ואופים למשך שעה וחצי נוספות.
  • נותנים לעוגה להצטנן ושולחים אותה למקרר.

 

ארוחת שבועות
עוגת גבינה אפויה היא אולי מלכת החג, אבל בכל זאת היא רק הקינוח, ויש עוד ארוחה שלמה לפני שנגיע אליה. אז מה עוד מכינים לשבועות? שפע של ירקות טריים ואפויים, פשטידות, לזניה חלבית, דגים, מאפינס מלוחים ולחמניות, כי חג השבועות הוא שעתו היפה של תנור האפייה שלכם.

לכן, לא משנה אם אתם אופים עם פאסון וקילומטראז' או קונדיטורים חובבים, ההמלצה שלנו היא לוודא שיש לכם במטבח את חמשת סוגי התבניות הכי שימושיות שיש (כל היתר הן רק בונוס):
1. תבנית קפיץ, רצוי בקוטר 26. חשוב שהיא תהיה איכותית כדי שהאטימה שלה תהיה הרמטית ושהציפוי לא יתקלף.
2. תבנית אינגליש קייק מאורכת, שמתאימה לעוגות בחושות ושמרים, כיכרות לחם, טרין ירקות עם או בלי גבינה, ומה לא.
3. תבנית מזכוכית מחוסמת. התבנית הכי שימושית לפשטידות, לזניות, אנטיפסטי, דגים ובשר. הכי מומלצות הן תבניות הזכוכית של Borcam, שעוברות תהליך חיסום בטכניקה ייחודית, לכן הן עמידות בחום גבוה (300 מעלות), ומתאימות אפילו לאחסון בהקפאה ולניקוי במדיח.
4. תבנית שקעים למאפינס, שמצוינת גם למאפים אישיים.
5. תבנית פאי עגולה עם שוליים נמוכים ומסולסלים, בשביל טארטים, קישים ופאי כמובן.

רוצים לדעת מה יהיה על שולחן החג של נעמן כדי לשאוב קצת רעיונות? פלטת גבינות ופלטת ירקות שהן חובה, סלטים טריים ועשירים וגם לחם ביתי, כי חג השבועות הוא חג הקציר, והחיטה היא אחד משבעת המינים של החג.
למנות ראשונות אנחנו הולכים על ברוסקטות של פרוסות דגים וגלילות קישואים עם גבינת בזיליקום.
למנות העיקריות נגיש מאפה חצילים ועגבניות שרי, פשטידת פטריות וקישים אישיים של תרד, וכמובן גם המון פסטה עם 2-3 רטבים בצד (ובשביל הילדים הקטנים 'פסטה בלי כלום' - זו תמיד מנה מנצחת). אם אין אצלכם הרבה ילדים קטנים, תוכלו להחליף את הפסטה בלזניה או בקנלוני ממולא בדברים טובים.
לקינוח נכין את עוגת הגבינה האפויה המושלמת שלנו ובלינצ'ס גבינה עם צימוקים, ותהיו בטוחים שיהיו גם המון פירות טריים כדי לחגוג את הביכורים.

שיהיה חג שמח וטעים!