15 שפים מובילים יצרו כל אחד COLORFOOD צבעוני, שצולם כרפרודוקציה של יצירת אומנות במוזיאון

 

כמעט כל דבר שקשור לאוכל מרגש אותנו. אנחנו אולי נשמעים קצת מתלהבים, אבל זה רק מעיד על זה שבחרנו בתחום הנכון :-) ולמה אנחנו מספרים לכם את זה? כי אנחנו ממש נרגשים לקחת חלק בפרויקט הצילום המיוחד COLORFOOD, המחבר בין אוכל לאומנות. 15 מהשפים הכי-הכי בישראל הפכו את הסטודיו של צלם האוכל דן לב לקנבס קולינרי, ונתנו לרגשות וליצירתיות לפרוץ החוצה. כל אחד מהם בחר צבע וחומר גלם מהמטבח, ועיצב מנה בדמותו. אבל במנות האלה אין צלחות וגם אין סועדים שיאכלו אותן, יש אומנות בצבע ובאוכל.

חיבור בין מטבח לעיצוב
מפרויקט הצילום הזה יצאה גלריה של תמונות שיוציאו לכם את העיניים מרוב יופי. בכל תמונה שולט צבע אחר, והיא עמוסה בפרודוקטים בגווני הצבע שנבחר: דגים, פירות, בשר, ירקות ותבלינים. הרעיון יוצא הדופן הזה שייך לעילית אנגל ודן לב, ואנחנו גאים לתת חסות לפרויקט האומנות הייחודי שמחבר בין מטבח לעיצוב, בדיוק כמו נעמן.

המחשבה שעומדת מאחורי הפרויקט היא להביא את האוכל דרך הצבע וחומרי הגלם, ולהראות את העומק שיש בחיבור ביניהם. אז מה הופך את COLORFOOD למיוחד כל כך? שזו תערוכת אומנות של ממש עם שפים מהגדולים בארץ, שנותנת מקום לכל שף לצאת ולהתנתק לרגע מהיומיום ולהתחבר למקום הרגשי שלו. כי כשיש להם כזה חופש אומנותי ליצור - מתקבלת אומנות אבסטרקטית שמכניסה אליה את העולם המקצועי שלהם, אבל בעיקר את העולם הפנימי. כך נולדו 15 יצירות שונות לחלוטין, אשר משקפות כל אחת את היוצר שלה והאישיות שלו: יש יצירות שמעבירות חוזק, אחרות שמעבירות תשוקה ויש כאלה שמתחברות למשפחה.

זו הפעם התשיעית (!) שפרויקט COLORFOOD מתקיים בארץ ובעולם, ותערוכות קודמות שנולדו מהתמונות הבאמת מדהימות האלה כבר הוצגו באיטליה, דנמרק וצרפת. מעל 150 שפים מתל-אביב ועד פרובנס כבר השתתפו בו, כהזדמנות לעסוק באומנות אבסטרקטית באוכל. כן, זה עד כדי כך מטורף, יפיפה וחדשני, עד שזה הוכר כשפה צילומית חדשה שמדברת אומנות ואוכל, ואפילו נלמדת בבתי ספר וסדנאות לצילום!

סקרנים לדעת איזה שפים השתתפו?
כל שף (או פודי) יגיד לכם שאוכל זו אומנות, יצריות והרבה רגש, אבל כל אלה מקבלים עכשיו משמעות חדשה: השף אסף גרניט התפלש בטחינה שחורה, חיים כהן שבר צלחות, שי-לי ליפא הפכה את התבלינים הירוקים לאבקת קסם והשף ברק יחזקאלי הבעיר אש בפלפלים החריפים. יותר דרמה ותשוקה מזה לא תמצאו בשום מקום.

כל יצירת אומנות בפרויקט מורכבת משתי תמונות, זו לצד זו. האחת היא תמונה בשחור לבן המציגה את ידי השף עם חומר הגלם, והשנייה היא תמונה בצבעוניות עזה עם יצירת האומנות שלו. השפים המשתתפים בפרויקט הם אסף גרניט, חיים כהן, אבי שטייניץ, אביבית פריאל-אביחי, אמיר כלפון, ברק אהרוני, ברק יחזקאלי, ליאור משיח, מאיה דרין, מידן סיבוני, נוף עתאמנה אסמעיל, ערן שוורצברד, שי לי ליפא, תומר בלס ותום פרנץ. נראה אתכם מנחשים איזה חומר גלם כל אחד בחר.

צילחות כזה עוד לא היה באף מסעדה, אבל אולי הוא יהיה על הקיר שלכם בסלון או במטבח. איך זה יקרה? עקבו אחרי התמונות של "COLORFOOD נעמן" שיוצגו בפייסבוק, ולאחר מכן יעמדו למכירה. כל ההכנסות מהמכירה יועברו כתרומה לעמותת Make a Wish, המגשימה משאלות קסומות ומיוחדות לילדים החולים במחלה מסכנת חיים. אז איזו תבחרו? את הכתומה עם הדלורית והבטטה, האדומה עם העגבניות וגרגרי הרימון, החומה עם השוקולד והקקאו או אולי דווקא את הלבנה עם ליבת החציל?