2 מתכונים פשוטים שילדים אוהבים להכין ולזלול, אביזרי האפייה הדרושים וכל הסיבות לתת להם לאפות 

 

אין ילד שלא יקפוץ על ההזדמנות להיכנס למטבח ולהכין אוכל (מכירים אחד כזה? שלחו אותו אלינו להשתלמות), על אחת כמה וכמה כשמדובר בעוגה מתוקה. וכשאומרים עוגה לילדים, הם ישר חושבים על עוגת שוקולד, כי בטעם אחר זו פשוט לא עוגה. ורצוי כזו עם ציפוי שוקולד והרבה סוכריות צבעוניות. כמה הרבה? המון! 

לומדים חשבון, קריאה ועוד הרבה דברים בדרך 
אפייה ובישול משפרים את המוטוריקה העדינה של הילדים, את הדמיון ואת היצירתיות, ונותנים להם תחושת הצלחה וסיפוק מיידית שתורמת לערך העצמי שלהם. כאשר אתם אופים יחד עם הילדים, כולכם זוכים לזמן איכות משותף ומהנה. אבל מעבר לכיף ולתמונות הנהדרות שיישארו כמזכרת, זה גם זמן מצוין לתרגל עבודת צוות וללמוד חשבון וקריאה, בהתאם לגיל הילדים. 

אם אתם עובדים עם משקל אלקטרוני, הילדים לומדים מספרים: איך הם נראים, מה הסדר של הספרות ואיזה מספר יותר גדול (או קטן). אפשר ללמד אותם חשבון פשוט, כמו: כמה זה כוס קמח ועוד כוס קמח, ואפילו שברים כמו חצי או רבע. תוכלו לעודד אותם לקרוא באמצעות המתכונים וללמוד על הדרך על סדר פעולות ומעקב אחרי הוראות. 

תנו לילדים חופש ועצמאות גם אם זה מאוד מלכלך. אחיזת אביזרי אפייה, מדידת מצרכים והתחושה שהם גדולים - שווים את זה. 

אביזרי אפייה 
זה נכון שקונדיטורים מקצועיים מחזקים את הרפיוטיישן של האפייה ככזו שמצריכה לשקול ולמדוד בדייקנות את כל המצרכים, אבל בשביל לאפות עם ילדים מספיק שיהיו בבית כלים בסיסיים לאפייה. במתכונים שצירפנו בהמשך כתבנו את המידות גם בכוסות כדי להקל על הקטנטנים, למרות שבקרב ילדים גדולים יותר משקל אלקטרוני הוא דווקא יתרון גדול.  

איזה אביזרי אפייה צריך שיהיו בכל בית? קערת ערבול גדולה, כפות מדידה, כד מידה בנפח של כוסות ושל מ"ל, מטרפה לערבוב, מרית סיליקון (או בשמה העממי יותר 'לקקן') ותבניות אפייה. אם אתם נוהגים לנפות את הקמח לפני האפייה, אז תוסיפו לרשימה גם נפת קמח טובה; ואם אתם לא מנפים את הקמח, כדאי לדעת שהניפוי מאוורר את הקמח ששכב דחוס בתוך האריזה, מפורר גושים ומבטיח לכם מאפה אוורירי יותר. למתקדמים אנחנו ממליצים גם על מברשת סיליקון להברשת ביצה או סירופ ועל שקיות זילוף לקצפת וקרם. 

מתכונים לעוגת שוקולד 
בשביל שתכינו עם הילדים עוגת שוקולד קלה ומהירה ממצרכים שיש בבית ולא צריך לקנות במיוחד, יש לנו בשבילכם שני מתכונים לעוגת שוקולד שילדים אוהבים לאכול ולהכין. שניהם מתאימים לתבנית גדולה בגודל 32*25 ס"מ או בקוטר 26 ס"מ. למתכון הראשון יש יותר מרכיבים, שזה כיף לאללה לילדים; ובמתכון השני יש רק 6 מצרכים, שזה נוח לממהרים. 

צריכים עוד רעיונות ומתכונים לבישול ואפיה עם ילדים? יש לנו פוסט בבלוג שמוקדש כולו ל- ילדים מבשלים , כי אף פעם לא מוקדם מדי להפוך לשפים! 

עוגת שוקולד 1 
מצרכים: 
2 כוסות (280 גרם) קמח  
1 חבילה (10 גרם) אבקת אפייה 
1 כפית (3 גרם) סודה לשתייה (לא חובה) 
2 כוסות (400 גרם) סוכר 
1 כוס (140 גרם) קקאו 
קורט מלח 
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן 
1 גביע (200 גרם) אשל / לבן / גיל / יוגורט / שמנת חמוצה 
1.5 כוסות (360 מ"ל) מים רותחים 
1 כף (15 מ"ל) תמצית וניל 
2 ביצים 
100 גרם (שליש חבילה) פצפוצי שוקולד 

לציפוי: 2 טבלאות (200 גרם) שוקולד מריר + 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 

אופן ההכנה: 
מכניסים לקערת הערבול את כל המצרכים לפי סדר הופעתם במתכון, אחד-אחד, ומערבבים בכל פעם בכף גדולה או במטרפה ידנית. מאפשרים לילדים למדוד את מרכיבי העוגה בכד המידה ובכפות המדידה ולשפוך בעצמם לקערה. עוזרים להם עם שבירת הביצים ולוקחים פיקוד על המים הרותחים. ייתכן שלקראת הסוף יהיה קשה להם לערבב את הבלילה הסמיכה, אז תוכלו לסייע להם. 

יוצקים את התערובת לתבנית ונעזרים במרית כדי שכל הבלילה תיפרד יפה לשלום מדפנות הקערה. אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ- 40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם קצת פירורים לחים עליו. 

להכנת הגנאש לציפוי, נותנים לילדים לשבור את השוקולד לקוביות לתוך כלי שניתן לחמם במיקרוגל, ולשפוך מעליו את השמנת. ההורים ממיסים את הכל במיקרוגל במשך 2 דקות, ומערבבים היטב. אם צריך - מכניסים למיקרוגל לחצי דקה נוספת בכל פעם. ההורים יוצקים את הגנאש על העוגה (גם כאן כדאי להיעזר במרית / לקקן), והילדים מקשטים כפי שהם אוהבים. 

 

עוגת שוקולד 2 
מצרכים: 
1 כוס (140 גרם) קמח תופח 
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן 
1 כוס (240 מ"ל) שמן 
1 כוס (140 גרם) אבקה להכנת שוקו לילדים (לא אבקה לאפייה, אלא זו של השתייה) 
1 גביע (200 מ"ל) אשל / לבן / גיל / יוגורט / שמנת חמוצה 
4 ביצים 

לציפוי: 2 טבלאות (200 גרם) שוקולד מריר + 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 

אופן ההכנה: 
מכניסים לקערת הערבול את כל המצרכים לפי סדר הופעתם במתכון, אחד-אחד, ומערבבים בכל פעם בכף גדולה או במטרפה ידנית. מאפשרים לילדים למדוד את מרכיבי העוגה ולשפוך לבד לקערה, ועוזרים להם עם שבירת הביצים. 

יוצקים את התערובת לתבנית באמצעות מרית, ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ- 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם קצת פירורים לחים עליו. 

להכנת הגנאש לציפוי, נותנים לילדים לשבור את השוקולד לקוביות לתוך כלי שניתן לחמם במיקרוגל, ולשפוך מעליו את השמנת. ההורים ממיסים את הכל במיקרוגל במשך 2 דקות, ומערבבים היטב. אם צריך - מכניסים למיקרוגל לחצי דקה נוספת בכל פעם. ההורים יוצקים את הגנאש על העוגה עם מרית (לקקן), והילדים מקשטים כיד הדמיון.