סלט קליל וחגיגי שעושה הרבה רושם בעיניים וחגיגה לבלוטות הטעם

 

כל ארוחה חייבת אחד כזה: סלט מושלם, עשיר בטעמים, ניגודים ומרקמים, שיאזן את הכבדות של המנות ויוסיף טאץ' רענן. השף אסף גרניט רקח את הסלט המושלם לחגי תשרי עבורכם - סלט אנדיב בוויניגרט תפוח בדבש עם גבינת רוקפור ואגוזי מלך מסוכרים. אם בלוטות הטעם שלכם נפתחו רק מלקרוא את זה, חכו-חכו מה יקרה לאורחים שלכם...

זה אולי נשמע מסובך, אבל תאמינו לנו שלא צריך להיות אסף גרניט בשביל להוציא תחת ידיכם מנת שף. זהו סלט קל להכנה, שיוצא כל כך מוצלח – עד שאנחנו בטוחים שתכינו אותו שוב ושוב, ולא רק בתקופת החגים. חוץ מהוראות הכנה מדויקות יש לנו בשבילכם גם טיפים שקיבלנו מאסף גרניט לבישול מקצועי ולהגשה כמו במסעדה.

לצפייה בסרטון של שף אסף גרניט:

 

סלט אנדיב בוויניגרט תפוח בדבש

מצרכים לוויניגרט:

4 תפוחי-עץ, מקולפים וחתוכים לקוביות

1 כוס יין לבן

3 שיני שום כתושות

1 בצל סגול קצוץ דק

2 כפות חרדל גרגירים

2 כפות דבש

2 כפות חומץ תפוחים

מיץ מחצי לימון

מלח

500 מ"ל שמן (קנולה וזית חצי חצי)

 

מצרכים למנה:

חצי קילו אנדיב נקי, שטוף ומופרד לעלים

200 גרם רוקט

2 תפוחי גרנד סמית, חתוכים לפרוסות

אגוזי מלך מסוכרים

100 גרם גבינת רוקפור מפוררת

בלסמי לקישוט (לא חובה)

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הוויניגרט: מבשלים חצי מכמות קוביות תפוחי-העץ במשך 10 דקות ביין לבן.
  • טיפ של אסף גרניט: ניתן להוסיף לבישול גם שני כוכבי אניס להעשרת הטעם.
  • מסננים את התפוחים ומצננים. במעבד מזון טוחנים את התפוחים המבושלים יחד עם המחצית השנייה של קוביות התפוחים הטריים עד למרקם חלק, ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הוויניגרט, חוץ מהשמן, ומערבבים בעזרת מטרפה עד למרקם חלק. מתחילים לזלף לאט את השמן בזרם דק, ותוך כדי טורפים עד לקבלת אמולסיה. ממשיכים כך עד שמסיימים את השמן.
  • מרכיבים את המנה: בקערה גדולה מערבבים את העלים, התפוחים החתוכים, אגוזי המלך המסוכרים וגבינת הרוקפור.
  • טיפ של אסף גרניט: תוכלו להכין אגוזים מסוכרים בעצמכם! הניחו את אגוזי המלך הקלופים במחבת על להבה גבוהה, הוסיפו סוכר והמתינו שהוא יימס ויתקרמל. ערבבו היטב החל מהרגע שבו הדפנות במחבת מתחילות להתקרמל כדי שהקרמל יעטוף את כל האגוזים וכבו את האש. הניחו להצטנן, ואז העבירו את האגוזים המקורמלים למשטח חיתוך. חתכו לחתיכות קטנות באמצעות סכין שף.
  • ·         טיפ של אסף גרניט: הוסיפו לסלט תאנים בשלות חתוכות לרבעים.
  • מתבלים את הסלט בוויניגרט, מערבבים וטועמים. במידת הצורך מתקנים טעמים (שמן, לימון, מלח ופלפל שחור).

להגשה כמו במסעדה: בצלחת עמוקה מזלפים בלסמי מצומצם בצורת פסים של שתי וערב. מסדרים על הצלחת כתשעה עלי אנדיב בצורת שתי וערב, ומעליהם מוסיפים את הסלט. מפוררים גבינת רוקפור מלמעלה.

בתיאבון!

 

אוהבים לארח ולבשל? עוד מנות חג מצוינות של אסף גרניט מחכות לכם בבלוג שלנו!
לחצו כאן למתכון סשימי אינטיאס לראש השנה, וכאן למתכון מוסר ים על קרם ארטישוק ירושלמי, בצל פחום ואספרגוס.