כוס יין, אוכל טעים וחברה טובה – מי צריך יותר מזה?! מסתבר שהחום והמשפחתיות שלנו הפכו את הישראלים לאחד העמים שהכי אוהבים לארח ולהתארח. הכל מתנהל אצלנו סביב בישול והכנסת אורחים: יש אצלנו שולחנות נפתחים, ערימות של כיסאות מתקפלים והרבה יותר כלי הגשה מאשר אנחנו צריכים ליומיום, שרק מחכים 'בהיכון' ליום שיגיעו האורחים וסוף-סוף יוציאו אותם מהארון.

אבל שלא כמו במפגשים המשפחתיים, בהם כל אחד מבשל משהו ומביא איתו (והאוכל מוגש בכלים חד-פעמיים למרכז השולחן), כשאנחנו מארחים חברים אנחנו רוצים לעשות רושם ולארח בסטייל. בדיוק בשביל זה התייעצנו עם השף אסף גרניט, שמארח מדי יום אלפי אנשים במסעדות שלו בירושלים, לונדון ופריז, שנתן לנו כמה עצות זהב. הדפיסו ושמרו.

כוס משקה: בין אם זה אפריטיף קריר, סנגריה מחממת או לימונענע קיצית, אורח שמח הוא אורח עם כוס שתייה ביד. הכינו עמדת משקאות עם שפע כוסות, ותנו לאורחים להתכבד בעצמם. הכי נוח ומרשים להציב במרכז העמדה מכל זכוכית שקוף וגדול עם ברז מזיגה. גם יפה, וגם פרקטי: הברז שומר שקוביות הקרח, פלחי הלימון וחתיכות הפרי / התבלינים יישארו בתוך המכל, ולא ימלאו את הכוסות של האורחים; ואתם תמיד תוכלו להוסיף למיכל עוד מים (או אלכוהול), שיקבלו את טעמם של חתיכות הפרי והתיבול.

פיצוחים ושאר ירקות: גם אם לא הזמנתם את החבר'ה למסיבת קוקטייל, תמיד יש זמן התכנסות ומינגלינג עד שכל החברים מגיעים. בזמן הזה תוכלו להגיש פיצוחים, ירקות חתוכים וגריסיני עם מטבלים, שיהיה משהו לנשנש ליד כוס המשקה. סדרת 'קברט' של נעמן כוללת כלי הגשה מפורצלן המחולקים לשלושה או שישה תאים, ומושלמת בדיוק בשביל החברים שכן הגיעו בזמן (או מצאו חנייה בקלות). יש גם כלי מיוחד ומגניב ממש לזיתים, הכולל קערה גדולה לזיתים ולצדה קערה קטנה לגרעינים.

ריח של מאפייה: אין כמו ריח של לחם טרי לקבל את פניהם של האורחים ולגרות להם את בלוטות הטעם. לחם ביתי שאופים לבד ממלא את הבית בריח מעלף, והאורחים יעריכו את ההשקעה. גם אם קניתם במאפייה לחם של הביוקר עם קרום מתפצפץ והקפאתם מבעוד מועד (כיכר שלמה, ולא לחם פרוס), הפשירו אותו לטמפרטורת החדר, הרטיבו אותו במי ברז בעזרת ליטוף עם הידיים, חממו תנור ל-200 מעלות והכניסו את הלחם לתנור ל- 10 דקות. תרוויחו גם את הריח שיתפשט בבית וגם את החזרת הטריות ללחם.

טאץ' של מסעדה: הדפיסו תפריטים קטנים והניחו על הצלחות של האורחים. אם ממש מתחשק לכם לנקר עיניים וליצור ציפייה אצל האורחים לארוחה מושקעת - הדפיסו את התפריט על נייר ממוחזר או על שקיות נייר, בתוכן תגישו בוטנים וחטיפים אחרים שיהיו ליד השתייה. יש מצב שזה קצת פלצני, אבל עובד על האורחים כמו קסם.

הגשה אישית: צלחת גדולה או תבנית עם אוכל שמניחים במרכז השולחן (Family Style) יכולה להיות מאוד לא נוחה עבור האורחים, במיוחד אם השולחן גדול. גם המנות שעמלתם עליהן יאבדו צורה די מהר ויהיו פחות אסתטיות. במקום כלי מרכזי אחד, העדיפו להגיש את האוכל במנות אישיות: סיר נירוסטה-מיני לכל סועד עם המנה העיקרית, או תבנית פאי אישית במקום קיש אחד גדול שכל אחד לוקח ממנו פרוסה (אם יש לכם אורחים צמחונים או טבעונים הם יעריכו את זה מאוד. כך הם לא יצטרכו להתחלק במנה העיקרית שלהם עם מי שמתייחס לפשטידה כאל תוספת למנה העיקרית). גם את הקינוח אפשר לאפות בכלי פורצלן אישיים קטנים שמתאימים לאפייה בתנור או חימום במיקרוגל, ובזכות המכסה שלהם האורחים ייהנו גם מאלמנט ההפתעה. לבראנץ' או ארוחת בוקר תוכלו להגיש שקשוקה במחבת אישית ולהתאים לכל אחד את החריפות המועדפת ואת מידת העשייה של הביצים, ולקנח במוזלי בצנצנת זכוכית קטנה לכל אורח.

כלי הגשה שידברו עליהם: אנחנו הרי אוכלים קודם כל עם העיניים, אז השקיעו בכלי הגשה שהם חגיגה בפני עצמם, ויגרמו לאורחים להתלהב. אל תפספסו את קולקציית הכלים של 'שירנקה' לנעמן! זהו מותג קסום שיגרום לכם להתאהב בצלחות, מגשים וקערות פורצלן, עם כיתובים כמו: 'Eat it quick or you will have to share it', או 'All I want is you. And food'.

בופה קינוחים: אם אתם חובבי קונדיטוריה ויש לכם נטייה להגזים עם כמות הקינוחים והמגוון (כי רק לכם ברור שצריך גם משהו שוקולדי, גם עוגת גבינה, גם קינוחי כוסות וגם פירות העונה), הגישו את הקינוחים במזנון נפרד, ולא בשולחן האוכל. זה גם ייצור אווירה של בית קפה וגם לא ייאלץ אתכם לפנות את שולחן האוכל במהירות. כך תוכלו ליהנות מעוד זמן איכות עם האורחים, במקום להיות עסוקים בכלים.


רוצים לערוך בופה קינוחים וחסר לכם כוכב שיגנוב את ההצגה?
קבלו מתכון של אסף גרניט לטארט טאטן אגסים:

מצרכים:
8 אגסים בשלים
1 כוס סוכר
80 גרם חמאה
1 מקל וניל, חצוי לאורכו
1 בצק עלים על בסיס חמאה
ביצה להברשה
להגשה: קצפת לא ממותקת

הוראות הכנה:

  • מקלפים את האגסים, פורסים אותם ומוציאים את ליבת הגרעינים.
  • במחבת בקוטר 20 ס"מ מסדרת Granite (שמתאימה גם לכיריים וגם לתנור) ממיסים סוכר, חמאה ואת גרגרי מקל הווניל עד שנוצר צבע קרמלי בהיר מאוד, ומסירים מהאש.
  • מסדרים את האגסים במחבת בצורת מניפה ומחזירים לאש נמוכה לחמש דקות נוספות.
  • מרדדים את בצק העלים לעובי של חצי ס"מ וקורצים עיגול בקוטר המחבת. מכסים את המחבת בעלה הבצק ומורחים בביצה.
  • קורצים מספר עיגולים קטנים בשכבת הבצק (על מנת שהאדים יוכלו לצאת), ואופים בתנור בחום של 190 מעלות, עד שהבצק זהוב.
  • להגשה הופכים את המחבת על צלחת גדולה, כך שהבצק למטה והאגסים למעלה, ומגישים לכל אורח פרוסת טארט עם כף של קצפת.

בהצלחה!