5 מתכונים שכולם ישמחו להכין ולאכול, ועוד רעיונות למנות נוספות שיעבירו לכם את ימי הקורונה בבית

 

ההסגר והכאילו-חופש שנכפו עלינו בחסות הקורונה מוציאים את כולם מדעתם. כבר הפכתם את הלימון ללימונדה, ראיתם את כל ההצגות שעלו ליוטיוב וסיימתם את כל דפי העבודה והמשחקים ששלחו לכם בוואטסאפ. אז מה עושים עכשיו? מעסיקים את הילדים במטבח!

אפייה ובישול עושים פלאים לא רק למחוגי השעון שאשכרה זזים כשהילדים עסוקים, אלא גם משפרים את המוטוריקה העדינה שלהם, מציתים את הדמיון ואת היצירתיות, ונותנים לילדים תחושת הצלחה וסיפוק מיידית שתורמת לערך העצמי שלהם. זה גם זמן מצוין לעבודת צוות משפחתית ולחיזוק למידת החשבון וקריאה, בהתאם לגיל הילדים. תוכלו לעודד אותם לקרוא באמצעות המתכונים וללמוד על סדר פעולות ומעקב אחרי הוראות, ואפשר ללמד אותם גם חשבון פשוט, החל מכמה מצרכים יש במתכון, דרך כמה שווה ביצה ועוד ביצה ועד שברים כמו חצי או רבע.

ארוחת בוקר של אלופים: פנקייקים ללא סוכר + מיץ תפוזים סחוט
קבלו מתכון פשוט לפנקייקים שמנמנים וטעימים שכל ילד יכול להכין בליווי ההורים. הם לא מתוקים, כדי לא להעמיס סוכר, הרי גם ככה התוספות שהם ישימו על הפנקייק יהיו מתוקות מספיק.
בקערה מערבבים היטב בעזרת מטרפה:
1 כוס קמח
1 כוס חלב
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
1 קורט מלח
1 שקית אבקת אפייה

מוודאים שאין גושי קמח שמסתתרים בבלילה או בדפנות הקערה, ויוצקים כמה כפות של הבלילה לתוך מחבת שחוממה מראש. אנחנו ממליצים על מחבת פנקייק עם שקעים בצורת מיקי מאוס, שגם מוציאים פנקייקים שכיף לזלול וגם נוח להכין בה פנקייקים עגולים ומושלמים. זכרו שחוויית ההצלחה היא חלק חשוב בתהליך ההכנה, במיוחד בפעמים הראשונות במטבח. את הפנקייקים מטגנים ללא שמן ועל להבה בינונית-נמוכה.
זהו מתכון בסיסי שתמיד מצליח, ואם תרצו לגוון, תמיד תוכלו להוסיף לבלילה קצת קינמון, גרידת תפוז או אוכמניות קפואות שהופכות את הפנקייקים לכחולים וקסומים.

באתר של נעמן תוכלו למצוא את מארז ארוחה בדיסנילנד, הכולל מחבת פנקייק דיסני להכנת ארבע יחידות פנקייק בו זמנית, כשעל כל פנקייק מוטבע פרצוף אחר של מיקי מאוס, וגם ארבעה מאגים לשתייה של מיקי ומיני מאוס עם ידית אחיזה נוחה ודופן כפולה. בזמן שההורים מטגנים את הפנקייקים על הכיריים, הילדים יכולים לסחוט מיץ תפוזים טרי ובריא במסחטה יציבה על השיש, כי אין כמו בוסט של ויטמין סי על הבוקר כדי להתחיל את היום כמו שצריך.

פיצות אישיות ומהירות
פיצות זריזות שהן גם האוכל הכי טעים שיש, גם ללא שמרים והתפחה וגם עם תוספות שכל אחד בוחר לעצמו. יש יותר טוב מזה? כנראה שלא. אבל שימו לב: הבצק הזה הוא לא בצק פיצה קלאסי. בגלל שלילדים אין סבלנות לחכות זמן רב לתפיחת הבצק, המתכון לא כולל שמרים. מה שכן, ייצאו לכם פיצות דקות וטעימות שהילדים יחסלו בצ'יק.
לבצק:
3 כוסות קמח
1 חבילת אבקת אפייה
1 קורט מלח
2 כפות שמן זית
חצי כוס מים
1 גביע יוגורט / לבן

לשים היטב את כל חומרי הבצק, עד שהוא רך ונעים לעבודה.
לוקחים כדורים קטנים של בצק ומרדדים אותם דק לפיצות אישיות באמצעות מערוך מתאים לילדים ולגודל הידיים שלהם.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים על הבצק רסק עגבניות, רוטב לפיצה או קטשופ, לפי מה שהילדים אוהבים.
מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת או בפרוסות, ומוסיפים תבלינים ותוספות שאוהבים.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 10-15 דקות או עד שהגבינה נמסה והבצק מזהיב.

מומלץ להשתמש בתבנית לפיצה.

עוגיות טחינה בטעם חלבה

עוגיות פשוטות ומהנות להכנה עם 2 אופני קישוט. אמנם לא כל הילדים אוהבים את הטעם של הטחינה עם הסילאן, אבל מי שכן, יתענג על עוגיות רכות עם מרקם שמתפורר ונמס בפה.
מה צריך?
1 כוס טחינה גולמית
חצי כוס שמן
חצי כוס סילאן או דבש
2 כוסות קמח

מערבבים את כל החומרים היטב.
יוצרים כדורי פינג-פונג קטנים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
פוחסים את העוגיות מעט, ובחלק מהן מטביעים את האגודל במרכז כדי ליצור שקע. את החלק השני של העוגיות מקשטים בעזרת מזלג: מועכים מעט במזלג כך שהשיניים מוטבעות ויוצרות 3-4 פסים לאורך כל עוגייה.
אופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מניחים לעוגיות להתקרר מחוץ לתנור לפני שאוכלים אותן.

חטיף דגני בוקר (או מצות) עם שוקולד וחמאת בוטנים
חטיף שוקולדי ללא אפייה שכיף להכין ועוד יותר כיף לזלול! פצפוצי אורז, קורנפלקס ואפילו שברי מצות של פסח יעשו פה יופי של עבודה:
2 טבלאות שוקולד שאוהבים (200 גרם)
3 כפות חמאת בוטנים
3 כוסות דגני בוקר או שברי מצות
קצת חמאת בוטנים לקישוט (לא חובה)

שוברים את טבלת השוקולד לקוביות לתוך קערה.
מוסיפים את חמאת הבוטנים וממיסים במיקרוגל.
מוסיפים את דגני הבוקר ומערבבים היטב לעיסה אחידה, עד שכל דגני הבוקר מצופים בתערובת השוקולד.
שמים שתיים-שלוש כפות של התערובת בתוך גביעי קאפקייקס מסיליקון, כמו אלה שיש בתוך סט האפייה לילדים של נעמן (אם אין, אפשר גם להשתמש בעטרות נייר).
אפשר לקשט בקצת חמאת בוטנים, אם רוצים.
מכניסים למקרר להתייצבות.

מיני-חטיף שוקולד וטחינה
את החטיף הזה מכינים בעטרות נייר (מנג'טים) קטנות-קטנות כי הוא שוקולדי ומרוכז מאוד, ממש כמו פאדג' שוקולד. צריך בשבילו 2 מצרכים בלבד, והוא ללא אפייה:
1 טבלת שוקולד מריר (100 גרם)
חצי כוס טחינה גולמית

שוברים את טבלת השוקולד לקוביות לתוך קערה.
מוסיפים את הטחינה וממיסים במיקרוגל.
מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים למנג'טים.
מכניסים למקרר להתייצבות ושומרים את החטיפים הקטנים במקרר.

אביזרי אפייה מותאמים לילדים
סט האפייה של נעמן לילדים כולל 11 חלקים מסיליקון איכותי: מערוך, מטרפה, מברשת, לקקן, תבנית אפייה ו-6 מנג'טים. זהו סט מקצועי שמתאים במיוחד לגודל הידיים של ילדים וגם נכנס בקלות למדיח הכלים. הוא נמכר עכשיו במחיר מבצע שווה במיוחד של 29.90 ₪ בלבד, הוא ילווה את האופים הצעירים בכל צעדיהם הראשונים במטבח ויאפשר להם להרגיש כמו גדולים.

חוץ מהמתכונים המצוינים שיש פה למעלה, בבלוג של נעמן מחכים לכם עוד המון רעיונות לבישול ואפייה עם הילדים! תוכלו לאפות איתם עוגת שוקולד טעימה ולהכין איתם תפריט שלם עם ההצעות שכאן