עונת הפיקניקים נפתחה, אז הכנו לכם מדריך מעולה וים רעיונות לתכנון היציאה לחיק הטבע

 

אמרו לכם שהחיים הם לא פיקניק? זה כנראה היה בחורף. עכשיו, כשהאביב כבר פה ויש יופי של מזג אוויר בחוץ, אנחנו לוקחים סלסלה ויוצאים. רוצים גם? הנה כל מה שאתם צריכים בשביל ארוחה בחיק הטבע.

מערכות אוכל
בואו נהיה כנים, קשה לנו להמליץ לקחת איתכם מערכות אוכל מפורצלן, קרמיקה או זכוכית לפיקניק, כי אנחנו ריאלים ויודעים שעדיף לאכול איתן בבית (למרות שאם אתם מחליטים לאכול בסטייל גם בפארק, אל תתנו לנו לעצור אתכם. מערכות אוכל פרחוניות ישלימו לכם את חוויית הטבע, וכלי אוכל לבנים יוסיפו חגיגיות לכל פיקניק). אז מה בכל זאת עושים כשאוכלים בחוץ? תוכלו לקחת איתכם צלחות עשויות במבוק או פלסטיק שהן גם קלות לנשיאה, גם לא עפות ברוח וגם רב-פעמיות. ואם אתם בוחרים לקחת כלים חד-פעמיים, העדיפו כאלה אקולוגיים שמתכלים.

אוכל, קדימה אוכל
אנחנו יודעים שלאכול על מחצלת זה לא הכי נוח, וברור שהיינו מעדיפים שולחן פיקניק מסודר. אבל כשמתיישבים באמצע שדה, ליד נחל או על חוף הים -  לא תמיד יש שולחנות. זו הסיבה שכדאי להתאים את התפריט לאופי האכילה: יותר אוכל שאוכלים בידיים, ופחות כזה שמצריך סכין ומזלג.
1. קציצות ולביבות. הכי כיף לנשנש אותן עם הידיים, ואם הן קצת מלכלכות – אז תוקעים בהן מזלג ואוכלים כמו סוכריה על מקל.
2. אם אתם מעדיפים לקחת פשטידות, כדאי לחתוך אותן לריבועים מראש.
3. מאפינס מלוחים או מתוקים הם מאכלי הפיקניק האולטימטיביים. גם ג'חנון.
4. הגודל כן קובע: נאגטס עדיפים על שניצלים גדולים, מאפינס יותר נוחים מעוגה, ולחמניות ביס מצריכות פחות התעסקות מאשר כיכר לחם. באותה רוח, מאפים אישיים מתאימים במיוחד לפיקניק: בורקסים, פיצות קטנות, מיני-פנקייקים, טארטלטים, בראוניז, כדורי שוקולד וכדומה.
5. רטבים, ממרחים ותבלינים כדאי לארוז בנפרד ולערבב / למרוח רק כשמגישים את האוכל.

טרי, טרי
אמנם אנחנו לגמרי בעד להכין כמה שיותר דברים מראש, אבל יש דברים שכדאי לעשות רק כשמגיעים לפיקניק. סנדוויצ'ים וסלטים, לדוגמה. קחו איתכם את הלחמניות (אם בחרתם להביא לחם, תפרסו אותו מראש) וגם את הממרחים, אבל בנפרד: גבינות, מטבוחה, גינה צהובה, חומוס, טחינה, טונה או אבוקדו – עדיף להכין את הסנדוויצ'ים במקום, כדי שלא יאבדו מטעמם ושהלחם יהפוך לספוגי, במיוחד אם הוספתם פרוסות עגבנייה.
גם ירקות ופירות כדאי לקחת שלמים (לארוז בקופסאות כדי שלא יימעכו), ולחתוך אותם לפני האכילה. תרוויחו בריאות וטריות, כי אוכל שהתעייף או השחיר הוא אוכל מבאס.
בימים חמים מומלץ להכניס ירקות ופירות לצידנית עם קרח, ואפילו להקפיא מראש ענבים ומשולשי אבטיח שממש כיף לאכול חצי קפואים.

שתייה
1. קחו איתכם המון בקבוקי מים. המון. אנחנו יודעים שזה קצת כבד, אבל לא כדאי שייחסר. אל תשכחו שהם משמשים אתכם לפעמים גם לשטיפת ירקות וידיים, ולא רק לשתייה. תוכלו להקפיא חלק מהבקבוקים, ואז להשתמש בהם כקרחונים בצידנית, וכאשר הקרח יימס – יהיו לכם מים צוננים.
2. ערכת קפה היא שידרוג של כל פיקניק. קחו איתכם פינג'ן וגזייה (אל תשכחו לארוז מצית או גפרורים!), קפה, תיונים וסוכר. הניחו קרטון חלב בצידנית, ואתם מסודרים.
3. הכינו בעצמכם מים בטעמים! אל תוך בקבוקי המים הכניסו תבלינים ופירות שאתם אוהבים וקחו איתכם. עד שתגיעו לפיקניק המים כבר יספגו את הטעם. צריכים רעיונות? פרוסות לימון או תפוז, קוביות אבטיח, מקלות קינמון, עלי נענע, ופרוסות ג'ינג'ר.

ארזת לבד?
שינוע האוכל למקום הפיקניק הוא החלק הטריקי בסיפור. הדרך הכי נוחה היא לקחת הכל בקופסאות אחסון סגורות הרמטית, לערום אותן אחת מעל השנייה ולהכניס לסלים גדולים. זה לא משנה אם הקופסאות עשויות פלסטיק, זכוכית או במבוק (כן, יש גם כאלה, והן קלות ומקסימות!) – העיקר שהן סגורות היטב, ושטלטולי הדרך לא יזיזו להן.
גם כאן יש לנו כמה עצות:
1. מיכלי אחסון מתקפלים! שימו לב לגאונות הזאת: מיכלי אחסון מעולים, עמידים ואטומים מסיליקון, שמתקפלים כשהם ריקים. סיימתם את האוכל? קפלו את הקופסאות בקלות עד לשליש מהגודל המקורי שלהן, כדי לחסוך במקום ולסחוב הרבה פחות בדרך חזרה הביתה.
2. מביאים פשטידות או עוגות בתבנית? תוכלו לאפות אותן מראש בתוך תבניות אפייה עם מכסה כדי שיהיה קל לסחוב אותן, ואפילו לערום מעליהן קופסאות אחרות. גם תבניות סיליקון הן מעולות לפיקניק כי אין להן כמעט משקל, הן נוחות לשטיפה גם בתנאי שדה ואפשר לקחת את המאפים בתבנית שאפיתם, מבלי להעביר אותם לתבנית או קופסה אחרת.
3. קערת סלט עשויה במבוק, שיש לה מכסה עץ המשמש גם כקרש חיתוך. הקערה מגיעה עם זוג כפות ערבוב תואמות, והיא כל כך קלה ושימושית, שאין דרך טובה יותר לקחת סלט מרענן לפיקניק (רק תדאגו לקחת את הרוטב לסלט בכלי נפרד ולערבב כשאתם מגישים, כן?!).
4. תרמוס מזון ששומר על חום. כמו התרמוס לקפה שאתם מכירים, רק כזה שמעוצב במיוחד לאוכל, עם פיה רחבה. לפיקניק הוא מצוין בשביל לשמור על הרוטב של הפסטה חם וטעים, ובכללי הוא שיחוק כשאתם רוצים לקחת מרק לנסיעה חורפית או להביא למשרד תבשיל ביתי לארוחת הצהריים.
5. הביאו איתכם קרש חיתוך, סלייסר ועוד אביזרים למטבח עשויים פלסטיק, סיליקון או עץ. הם גם קלים מבחינת משקל וגם יאפשרו לכם להקים "מטבח שטח" עם כל מה שאתם צריכים.

ועוד 5 דברים שאסור לשכוח
1. מחצלת או שמיכת פיקניק
2. מפת שולחן
3. סכינים טובים לחיתוך
4. מפיות או מגבות נייר
5. שקיות זבל גדולות

צאו לטבע, תיהנו מארצנו