סכין שף טובה ועוד 5 כלים שכל בשלן צריך

 

כמי שנותנים את החסות לתכנית 'משחקי השף' בכל העונות שלה, יצא לנו לא פעם לחשוב איזו מנה היינו מכינים באודישנים, לדמיין שאנחנו מקבלים את ערכת סכיני השף ואפילו זוכים בגמר הגדול. מה שבטוח, שגם אם לא היינו 'נעמן', כלי מטבח היו השופינג המועדף עלינו: סירים מבריקים, תבניות בכל מיני צורות, גאד'גטים חדשים – כבשלנים, היינו חייבים את זה לעצמנו (ולמטבח, כמובן). אז לפני שאנחנו ממלאים את סל הקניות פה באתר, ביקשנו מהשף אסף גרניט שיכין צ'ק ליסט של 6 הכלים שכל בשלן צריך והמטבח לא שלם בלעדיהם.

סכין טובה
כשאסף גרניט אומר 'סכין טובה', הוא מתכוון לסכין שף. סכין יציבה עם ידית גדולה ולהב ארוך ובעל נוכחות שמיועד לחתוך ה-כ-ל בקלות וללא הפעלת לחץ. כשמתחילים לבשל עם סכין שף איכותית – מתמכרים. מסוג הדברים האלה שברגע שמתרגלים אליהם כבר לא יכולים לחזור לאחור ולחתוך עם סכינים רגילות, כי הן משנות את כל חוויית הבישול והעבודה במטבח. סכין שף פרסיסיון היא ההעדפה שלנו, בגלל שהיא כל כך מקצועית, חדה ויעילה (והיא אפילו מגיעה עם 10 שנות אחריות), אבל כל סכין שף איכותית וטובה תעשה את העבודה.

מחבת מקצועית
הנה כלי בישול שאף פעם לא יהיה לנו מספיק ממנו, כי תמיד כדאי שיהיו מחבת לחביתה, מחבת לשניצלים, מחבת פסים, מחבת כפולה ומחבת לפנקייקים... אז מה באמת צריך? מחבת מקצועית עם תחתית עבה שמוליכה את החום באופן אחיד, עם ציפוי נון סטיק וידיות סיליקון לאחיזה נוחה. עדיף להצטייד בשתי מחבתות: גדולה וקטנה, קוטר 28 וקוטר 20 לדוגמה, ובאמת שכדאי לקנות כאלה באיכות טובה (שלא תצטרכו לזרוק אחרי 3 חודשים או לראות את הציפוי שמתקלף ונשאר על האוכל שלכם במקום על המחבת).

סיר
סירים טובים למטבח הם תורה בפני עצמה. למה? כי על איכות הסיר יקום וייפול מה שתבשלו. סיר אמור לעמוד ב- 4 משימות: לאגור חום, לפזר חום באחידות, למנוע הידבקות מזון לתחתית ולהחזיק מעמד הרבה-הרבה שנים. בשביל לצלוח את הטירונות שהסיר עובר בכל פעם מחדש כשמבשלים איתו, הוא צריך להיות בעל תחתית של כמה שכבות, דפנות עבות וציפוי נון-סטיק עמיד. אין צורך להעמיס על המטבח עשרות סירים, ובתור התחלה, שלושה סירים בגדלים ועומקים שונים יספיקו ויתאימו למגוון רחב של בישולים. אנחנו לא משדלים אתכם לקנות הרבה סירים, באמת שלא צריך, אבל אנחנו כן ממליצים שהסירים הבודדים שתקנו יהיו מעולים-מעולים ובלי פשרות.

תבניות
אם אתם לא רק בשלנים, אלא גם אופים, מגירת או מדף התבניות שלכם תמיד ישמחו לצרף חברים חדשים. ואם עדיין אין לכם תבניות אפייה בסיסיות שכל קונדיטור צריך, אז רשמו לפניכם: תבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ, תבנית שקעים למאפינס, תבנית אינגליש קייק ארוכה וכבונוס: תבנית פאי מתפרקת עם דפנות מסולסלות. אתם לא בעניין של אפייה? דלגו לפריט הבא ברשימה.

קולפן ירקות
עדיין קולפים עם סכינים, ולא רכשתם קולפן ירקות? תנו לנו לעשות לכם היכרות עם האביזר הכי שימושי במטבח. יש לו אולי יחסי ציבור פחות משומנים משאר אביזרי הבישול, אבל מי שמקלף ירקות למרק או תפוחי אדמה ללביבות, יודע להעריך קולפן חד, יציב ונוח. כזה שקולף במדויק ובקלות, מבלי שהקליפה נתקעת ומבלי שהוא חותך לנו את הידיים. קולפן איכותי לא רק יעשה לכם חיים קלים עם ירקות, הוא גם יוציא לכם תלתלי שוקולד מושלמים לקינוחים.

פותחן יין
כי איך אפשר בלי?