מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

הדברים שאסור לכם לעשות בזמן שאתם במטבח

בעבור הטבחים הבייתים או חובבי הקולינריה, המטבח הוא מקום מקלט - מקום שבו מתרחש קסם, ונולדות בו ארוחות טעימות. אנחנו בנעמן שמים לעצמנו למטרה להבטיח שכל חווית מטבח תהיה בטוחה, יעילה ומהנה - לכן ליין המוצרים שלנו עובר פיקוח קפדני וכמובן עומד בתקן הישראלי הנדרש. עם זאת, המטבח הוא ממלכת אי הוודאות ובישול כולל באופן אינטגרלי גם סיכונים בעת הבישול. אז איך תמנעו מהם? במאמר הבא נציג לכם את הדברים שאסור לכם לעשות ב זמן שאתם במטבח כדי שתוכלו ליהנות מאחורה טעימה נטולת דיאגות.

אל תבשלו אוכל ללא השגחה


אנחנו יצורים אנושיים, מוקפים בגירויים, ולכן קל מאוד להסיח את דעתנו, בטח במטבח שהוא מלא בגאדג'טים ומכשירים דיגיטליים. בין אם אתם באמצע של תהליך בישול עם מחבת, הרתחה או טיגון עם סיר, או אפייה בתנות, חשוב שתשימו עין על האוכל בהינתן ואתם לא לבד בבית. יש 2 סוגים עיקריים של סכנות בבתים ישראלים טיפוסיים: ילדים או חתולים. ילדים יכולים להיות סופר סקרנים ולרצות לחקור את המטבח. על כן, במידה ואתם עם ילדים בבית, בבקשה - אל תשאירו את הבישול ללא השגחה, בוודאי כשמדובר בשמן רותח או משהו בסגנון. ואותה האזהרה נכונה גם לגבי חתולים. הם שובבים מאוד ובקלות יכולים לעשות בלאגן ענק במטבח במידה ותשאירו אותו ללא השגחה.

אל תזניחו את ההיגיינה

לאחר כל סשן בישול, חובה לנקות את המטבח לעילא ועילא ולא להשאיר נוזלים או פירורים באזור. יש לזה המון סיבות. ראשית, הנוזלים יכולים להפוך למקור להתפתחות בקטריות. בקטריות יכולות לגרום למגוון מחלות, כולל שלשולים, הקאות, בחילות ואיבוד תיאבון. בחלק מהמקרים, מחלות הנגרמות על ידי בקטריות יכולות להיות חמורות מאוד, ואף להוביל למוות (חמסה חמסה חמסה).

בנוסף לכך, הנוזלים יכולים להפוך למקור להתפתחות עובש. עובש הוא סוג של פטרייה שיכולה לגרום לבעיות בריאותיות שונות, כולל בעיות נשימה, אלרגיות ודלקות עור. יתר על כן, הנוזלים יכולים להצטבר ולהפוך למקור ריחות רעים. ריחות רעים יכולים להיות מטרידים מאוד, ולפגוע באיכות החיים. הם יכולים גם להרתיע את מי שיבוא לאכול מהתבשילים שלכם :/ לכן, חשוב מאוד לנקות ולשטוף את המטבח לאחר כל שימוש.

הפירורים יכולים להיות הזמנה של ממש לג'וקים ונמלים. אל תתנו להם את התענוג - תמנעו את הגעתם מראש על ידי כך שפשוט מאוד תנקו אחריכם כמו שצריך בלי להשאיר מזון שימשוך אותם. טיפ יעיל לשמירה על ניקיון או בכלל כדי למנוע המזון להיות חשוף הוא להשתמש בכלי אחסון שאוטמים בהצלחה את המזון ולא מאפשר גישה למזיקים ובכך מונעים מראש את הגעתם.

אל תזניחו את תחזוקת כלי המטבח


תחזוקת כלי מטבח חשובה מאוד לשמירה על הכלים במצב טוב לאורך זמן. אז אל תזניחו אותם, ואלו הסיבות העיקריות שאסור לכם לעשות את זה:

  • כלי מטבח מוזנחים נראים רע - כאשר כלי המטבח שלנו לא מתוחזקים, הם מתחילים לצבור קילומטרז' לא מחמיא וכמובן להראות מוזנחים. אתם מהר מאוד תאבדו את החשק לבשל בהם. נא לשמור עליהם, לטפל בהם ולאהוב אותם!

  • כלי מטבח לא מטופחים מתבלים מהר יותר -  אם תתייחסו לכלי המטבח שלכם כמו שצריך הם יחזיקו מעמד לצידכם לזמן רב יותר, בעוד שכלי מטבח מוזנחים מראים סימני בלאי מהר מאוד!

אל תחתכו בשר נא על קרש חיתוך רגיל

מזון לא מבושל יכול להכיל חיידקים, שיכולים לגרום להרעלת מזון. תשימו לב! אתם מן הסתם תצטכרו לחתוך בשר או עוף ולכן אתם תצטרכו גם לעשות שימוש בקרש חיתוך, אבל אתם צריכים שיהיה לכם מראש קרש חיתוך שמיועד לבשר נע, וקשר חיתוך לכל יתר הפריטים. כך תוכלו לשמור על סטריליות יחסית. אבל אל תדאגו - כאשר הבשר מתבשל, כל החיידקים נשרפים והוא לא מסוכן יותר.

אל תשכחו לכבות את הגז

למי מכם שמבשל עם כיריים מגז, שימו לב: בתום הבישול, יש להקפיד כמה פעמים שבדקתם וראיתם שהגז סגור. במידה ואתם יוצאים מהבית לכמה ימים, אנחנו ממליצים גם לסגור את הברז של שגז רק ליתר ביטחון. כמו כן, באותו הנושא - כאשר אתם מנקים את הכיריים, תשימו לב שאתם מחזירים אותם בדיוק למקום הנכון כדי למנוע דליפת גז. הטעות הזו היא שכיחה וזה קורה ממש כל הזמן - אתם תזהו שהכיריים לא יושבות נכון אם הגז יוצר הידף קטן בעת השריפה שלו וממש יוצר קול של "בום" קטן. אם זה קורה, תדעו שהכיריים לא יושבות נכון על המשטח.


סגור
Loading
Go back to %1