מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

מהם סוגי הסירים והמחבתות הקיימים ומה ההבדלים בינייהם?

כל בשלן גדול יודע שהסוד ליצירת מנות מעודנות טמון בחומרי גלם, בכישורי בישול איכותיים וגם בסוגי כלי הבישול בהם הם משתמשים. החומר והעיצוב של סירים ומחבתות יכולים להשפיע רבות על תהליך הבישול, להשפיע על פיזור החום, הדביקות והטעם הכללי של האוכל. במאמר זה, נחקור סוגים שונים של סירים ומחבתות ונדגיש את המאפיינים הייחודיים שלהם.

סירים ומחבתות נון-סטיק

אחד מסוגי כלי הבישול הפופולריים ביותר הם סירים ומחבתות נון-סטיק בעלי ציפוי מיוחד המונע ממזון להידבק על פני השטח שלהם. הם מציעים חווית בישול וניקוי קלים, מה שהופך אותם למרכיב עיקרי במטבח עבור שפים מתחילים ומקצועיים כאחד.


מחבתות נון-סטיק אידיאליות לבישול מאכלים עדינים כמו ביצים או דגים. הם דורשים פחות שמן או חמאה, מה שתורם לבישול בריא יותר. עם זאת, הם נוטים להיות בעלי תוחלת חיים קצרה יותר, שכן ציפוי הנון-סטיק עלול להשחק עם הזמן. חשוב להימנע משימוש בכלי מתכת וחומרי ניקוי שוחקים על סירים ומחבתות אלו כדי לשמר את הציפוי שלהם.


למעבר לקולקציית מחבתות הנון סטיק של נעמן לחצו כאן

למעבר לקולקציית סירי הנון סטיק של נעמן לחצו כאן

סירים ומחבתות מנירוסטה

סירים ומחבתות מנירוסטה ידועים בעמידותם וברבגוניותם. הם עמידים בפני חלודה, כתמים וקורוזיה, ומציעים ביצועים טובים לאורך זמן. בניגוד לכלי בישול נון סטיק, לנירוסטה אין ציפוי מיוחד, מה שמאפשר לה להתמודד עם חום גבוה והופך אותה לבטוחה לשימוש בתנור. עם זאת, המזון יכול להידבק למשטח שלהם אם לא מחממים או משמנים מראש את הסירים והמחבתות. הטריק להימנע מכך הוא לחמם תחילה את המחבת, להוסיף שמן, ולאחר מכן את המרכיבים. כלי בישול מנירוסטה הם בדרך כלל בטוחים במדיח כלים, מה שהופך את הניקוי שלהם לפשוט.


למעבר לקולקציית מחבתות הנירוסטה של נעמן לחצו כאן

למעבר לקולקציית סירי הנירוסטה של נעמן לחצו כאן

מחבתות ווק

מחבתות ווק הן סוג ייחודי של כלי בישול המאופיין בצורה העמוקה ועגולה. מקורן במזרח אסיה והן מושלמות להקפצה, לטיגון עמוק ואפילו לאידוי. הווקים מפזרים את החום באופן שווה ודורשים פחות שמן בשל צורתם, מה שהופך אותם לאידיאליים לבישול מהיר ובריא. הווקים המסורתיים עשויים מפלדת פחמן, שהיא קלת משקל ומתחממת במהירות. עם זאת, יש היום גרסאות ווק שהם שילוב של נון-סטיק וברזל יצוק.


למעבר לקולקציית הווקים של נעמן לחצו כאן

מחבתות גריל/סטייק

מחבתות גריל או סטייק הן מחבתות מיוחדות שנועדו לחקות את תהליך הצלייה על מנגל. הם בדרך כלל מרובעים או מלבניים וכוללים רכסים מוגבהים. מחבתות אלו אידיאליות לצליית בשרים, ירקות וכריכים בתוך הבית. הרכסים המוגבהים עוזרים לנקז עודפי שומן וליצור את סימני הגריל היפים שכולנו אוהבים לראות על הבשר. ברזל יצוק הוא חומר פופולרי עבור מחבתות גריל מכיוון שהוא שומר ומפיץ את החום באופן שווה.


למעבר לקולקציית מחברתות הגריל/סטייק של נעמן לחצו כאן

סירי לחץ

סירי לחץ הם סירים עם מכסה אטום המשתמשים בלחץ האדים הכלואים כדי לבשל מזון מהר יותר. הם אידיאליים להכנת תבשילים, מרקים וקליעת בשרים. סירי לחץ מקצרים באופן דרסטי את זמן הבישול, מה שהופך אותם למושלמים עבור משקי בית עסוקים. הם גם שומרים טוב יותר על אבות המזון שבתבשיל, מכיוון שהם מפחיתים את שטיפת הוויטמינים והמינרלים המסיסים במים. רוב סירי הלחץ המודרניים מגיעים עם תכונות בטיחות למניעת סכנת פיצוץ.


למעבר לקולקציית סירי הלחץ של נעמן לחצו כאן

סירי אידוי

כפי שהשם מרמז, סירי אידוי מיועדים לבישול באדים. הם בדרך כלל מורכבים מסיר להרתחת מים וסלסלה שבה מניחים את האוכל. סירי אידוי מאפשרים שיטת בישול עדינה, השומרת על אבות המזון, המרקם והצבע של המזון. הם נהדרים לבישול ירקות, כופתאות ועוד. הסירים עצמם יכולים לשמש גם באופן עצמאי להרתחה או הכנת מרקים.


למעבר לקולקציית סירי האידוי של נעמן לחצו כאן


לסיכום, הכרשה של הסוגים השונים של כלי הבישול והתכונות הייחודיות שלהם יכולה לעזור לכם לבחור את הכלי המתאים להרפתקאות הקולינריות שלכם. מהפשטות של כלי בישול נון סטיק ועד ליכולות החום הגבוה של סירים ומחבתות נירוסטה, כל סוג של כלי בישול משרת מטרה ייחודית במטבח. אנחנו מהחלים לכם ליהנות ולחקור את עולם הבישול עם הכלים המגוונים האלה שעומדים לרשותכם באתר נעמן!


סגור
Loading
Go back to %1