מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

טיפים לארגון יעיל של המטבח

אחסון מסודר של כלים ואבזרים

אחסון מסודר של הכלים והאביזרים במטבח הוא הבסיס למטבח מאורגן. ראשית, מומלץ לעבור על כל הכלים והאבזרים במטבח ולהוציא החוצה כל דבר שאינכם משתמשים בו יותר. פעולה זו תאפשר להיפטר מכל מה שמיותר ולא רלוונטי, ותפנה מקום לארגון יעיל יותר. לאחר מכן, ארגנו את הסכו"ם, הצלחות והכוסות לפי סדר גודל - מהקטנים אל הגדולים. סידור זה יקל על מציאת הפריט המתאים בזמן הצורך. ניתן גם לקנות מגירות מחולקות וארגזים שיסייעו במיון לפי גודל.

מומלץ גם לשים ביחד פריטים שבדרך כלל משתמשים בהם ביחד, כמו סכו"ם, קערות ומחבתות. כך הם יהיו זמינים ונגישים כשצריך אותם. סדרו את כלי הבישול והאפייה במגירה אחת או באזור מסוים בארון, כך שכשתצטרכו אותם הם יהיו תחת יד אחת. תלו כלים שמשתמשים בהם לעיתים רחוקות, כמו תבניות לעוגות או סיר לחג, במקום גבוה ונגיש פחות.ולבסוף - שמרו על הסדר! הקפידו להחזיר כל פריט למקומו לאחר השימוש כך שהארגון יישמר לאורך זמן.

ניצול מיטבי של מדפים וארונות

כדי לנצל בצורה הטובה ביותר את המדפים והארונות במטבח, מומלץ לפעול לפי העקרונות הבאים:

  • נצלו את המדפים העליונים לאחסון פריטים שמשתמשים בהם לעיתים רחוקות - כמו מתקנים לעוגות, תבניות לאפייה וכלי חג. כך הם יהיו זמינים במידת הצורך אבל לא יתפסו שטח יקר באזורים נגישים יותר.

  • שימו פריטים כבדים וגדולים כמו סירים ומחבתות במדפים התחתונים. כך הם יהיו יציבים ולא יפלו. המדפים העליונים מתאימים יותר לפריטים קלים.

  • ארגנו את המזון ומוצרי המאפה כך שפריטים שתאריך התפוגה שלהם קרוב יהיו בחזית, כדי שיהיה קל יותר לזהות אותם.

  • נצלו את דלתות הארונות והמדפים כדי לתלות עליהן כלי בישול כמו מחבתות, סירים וכפות ערבוב - זה יאפשר גישה קלה אליהם.

  • השתמשו בארגזים וסלסלות כדי לאחסן פריטים קטנים ולהפריד ביניהם.

  • ושוב, הקפידו להחזיר הכל למקומו! ניצול נכון של המדפים והארונות מקל מאוד על ארגון המטבח.

אזורי אחסון ייעודיים

יצירת אזורי אחסון ייעודיים לקטגוריות שונות של פריטים יכולה לתרום רבות לארגון יעיל של המטבח:

  • הקצו מגירה אחת או פינה בארון לאחסון תבלינים ורטבים. כך כל התבלינים יהיו במקום אחד וקל יהיה למצוא אותם.

  • תלו מתלה על דלת הארון או הקיר לתליית ניילון נייר ומגבות. כך הם יהיו זמינים ולא יתפסו מקום יקר על המדפים.

  • השתמשו בארגזים או סלסלות ייעודיות לאחסון פירות וירקות, כך שלא יתערבבו עם שאר המזון.

  • הקצו מקום סמוך לכיור למוצרי ניקיון - סבון כלים, מגב ומטליות, כך שיהיו זמינים לשימוש מיידי.

  • הקצו מגירה לנרות השבת ומוצרים לשימוש בשבת.

  • ארגנו מגירה לכלי אוכל לילדים ופריטי מזון המתאימים להם.

יצירת אזורים ייעודיים עבור קטגוריות שונות של פריטים היא דרך מצוינת לשמור על ארגון במטבח ולאפשר גישה קלה למה שצריך.

תאורה ממוקדת

תאורה היא גורם חשוב בארגון יעיל של המטבח. תאורה טובה מסייעת לראות היטב את הפריטים ולמצוא בקלות מה שצריך.

  • מומלץ להתקין תאורה ממוקדת מתחת לארונות העליונים. כך נוכל לראות היטב מה מאוחסן בארונות גם כשהם סגורים.

  • דאגו לתאורה טובה בתוך הארונות - שימו נורות LED או פסי תאורה, במיוחד בארונות העמוקים. זה יקל מאוד על זיהוי הפריטים המאוחסנים שם.

  • תאורת לד גמישה שניתן להדביק על הקיר או בתוך הארונות יכולה לספק תאורה ממוקדת בדיוק במקום הנכון.

  • בנוסף לתאורה הקבועה, כדאי להשתמש גם בפנסים ניידים או תאורה נשלפת שניתן להזיז לפי הצורך ולכוון את האור במדויק לאזור הרצוי.

  • נקו באופן קבוע את כיסויי הזכוכית והתאורה כדי שהאור יהיה בהיר וחזק ככל האפשר.

תאורה טובה וממוקדת מאפשרת למקסם את ניצול המרחב במטבח ולמצוא בקלות רבה יותר את הפריטים הדרושים.

סיכום

ארגון יעיל של המטבח מתחיל במיון וסידור הכלים והאביזרים, המשך בניצול מיטבי של המדפים והארונות על ידי הקצאת מקומות לפי שימוש ותדירות, וכלה ביצירת אזורי אחסון ייעודיים לקטגוריות שונות. תוספת של תאורה ממוקדת היטב תסייע רבות ביכולת למצוא ולזהות פריטים בקלות. יישום הטיפים שהוצגו כאן יכול להפוך כל מטבח למקום מאורגן, אסתטי ופונקציונלי יותר, שחוסך זמן יקר ותורם לחוויית הבישול וההכנה.


סגור
Loading
Go back to %1