סל הקניות שלי
(
)
אופים לכם את החג
אין חובבי אפייה שלא מכירים את מיס פטל, מתעלפים מהרעיונות שהיא מביאה ואופים את המתכונים שלה באדיקות.
גם אנחנו התאהבנו באישיות ובמקצועיות שלה, ומיד חטפנו אותה: מיס פטל מפתחת איתנו מוצרים חדשים לאפייה, אנחנו חושבים יחד על כל הפרטים הקטנים שאופים צריכים כדי שהחוויה שלהם במטבח תהיה מושלמת והיא גם אחראית על המתכונים המטריפים שמצורפים לתבניות של נעמן.
למיס פטל יש את הבלוג הכי יפה בעולם, היא הפכה לשם נרדף ל׳ציורים׳ על לחמי מחמצת וגם מתחזקת אינסטגרם שומט לסת עם מעל 100 אלף עוקבים.
מאחורי הכינוי עומדת שרית נובק, מלכת האפייה והאסתטיקה, שכל מה שהיא עושה נראה מוקפד וטעים כאילו הוא יצא מפטיסרי בפריז (אבל בעצם ממש קל להכין אותו).
אז מה אופיה היום?
לחם חלב
לחם חלב רך במיוחד ובמרקם נימוח. אחד הלחמים הטעימים ביותר שתכינו!ֿ מושלם לפרוסה עם חמאה וריבה או כטוסט, והוא יעלם לפני שתספיקו לשים לב.
המצרכים:
500 גרם (½3 כוסות ועוד כף) קמח לחם
10 גרם (כף גדושה) שמרים יבשים
30 גרם (½2 כפות) סוכר
360 גרם (½1 כוסות) חלב
25 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
5 גרם (1 כפית) מלח
להברשה:
2 כפות חלב
אופן ההכנה:
מכניסים קמח ושמרים לקערת המיקסר ומערבבים.
מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים את שאר המצרכים: חמאה, חלב ומלח, ולשים במהירות בינונית כ- 10-15 דקות לקבלת בצק רך.
מכסים את הקערה בניילון או במגבת ומניחים לתפיחה עד להכפלת נפח, כ- 45-60 דקות.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
מרדדים ומגלגלים כל חלק לקבלת 3 גלילים.
מניחים את הגלילים בתבנית, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת, כ-30 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הבצק מלמעלה בחלב, מכניסים לתנור ואופים כ- 25-30 דקות.
מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות, מחלצים מהתבנית ומניחים לצינון.
פוקאצ'ה
לא תאמינו כמה שזה פשוט! פוקאצ'ה ביתית משגעת מבצק רך ומבושם בשמן זית, פנים מלא בועות, קראסט זהוב ותוספות שאוהבים. לא תוכלו להפסיק לנשנש.
המצרכים:
500 גרם (½3 כוסות ועוד כף) קמח לחם
10 גרם (כף גדושה) שמרים יבשים
5 גרם (1 כפית) סוכר
10 גרם (1 כף) מלח
35 גרם (3 כפות) שמן זית
320 גרם (⅓1 כוסות) מים
לזילוף:
שמן זית
לתוספות:
ירקות / גבינות
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים.
מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים את יתרת החומרים: מלח, שמן ומים ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך וקצת דביק.
מכסים את הקערה במגבת או בניילון ומניחים לתפיחה עד להכפלת נפח, כ- 35-50 דקות.
מחממים תנור ל-240 מעלות.
שופכים מעט שמן זית לתבנית, מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים.
מכסים שוב ומניחים לתפיחה נוספת, כ- 20-30 דקות.
מסדרים ירקות וגבינות מעל הבצק, מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות.
מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים 8-10 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור ומגישים חם.
מאפה תלישות פסטו גבינות
המצרכים:
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
6 גרם (כף שטוחה) שמרים יבשים
5 גרם (1 כפית) סוכר
5 גרם (1 כפית) מלח
1 ביצה
120 גרם (½ כוס) מים
60 גרם (¼ כוס) חלב
50 גרם חמאה רכה
למילוי:
½ כוס פסטו
100 גרם חמאה רכה
150 גרם מוצרלה (פרוסה או מגורדת)
2 שיני שום כתושות
לציפוי:
2 כפות חמאה רכה
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים.
מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים את יתר החומרים ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך וחלק (אם הבצק יבש מדי – מוסיפים עוד קצת מים. אם דביק מדי – מוסיפים מעט קמח).
מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה למשך כ-45-60 דקות עד להכפלת נפח (או במשך הלילה במקרר).
מערבבים בקערה חמאה, שום כתוש ופסטו.
מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי כ-1/2 ס"מ וחותכים אותו ל-12 ריבועים.
מרדדים כל ריבוע למלבן דק בגודל כ-10*12 ס"מ.
מורחים את מלבן הבצק בחמאת הפסטו, מניחים במחצית ממנו מוצרלה ומקפלים את מלבן הבצק באמצע.
ממשיכים כך עם שאר הבצק, ומסדרים בתבנית. מניחים לתפיחה נוספת.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את הבצק מלמעלה בחמאה רכה, מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות, עד שהבצק מזהיב.
לחמניות
לחמניות ביתיות, רכות ואווריריות כמו כריות. אפשר להקפיא אחרי האפייה ולחמם בכל פעם שרוצים לחמנייה טרייה. והכי חשוב: לא קונים יותר לחמניות לבית הספר!
המצרכים:
500 גרם (½3 כוסות ועוד כף) קמח
8 גרם (1 כף) שמרים יבשים
50 גרם (¼ כוס) סוכר
1 ביצה L
קורט מלח
50 גרם (5 כפות) שמן
220 גרם (כוס פחות 2 כפות) מים קרים, או לפי הצורך
לציפוי:
חלמון טרוף עם כף מים
שומשום
אופן ההכנה:
מכניסים קמח ושמרים לקערת מיקסר ומערבבים.
מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים את שאר החומרים: ביצה, מלח, שמן ומים ולשים במשך 10 דקות לבצק רך וחלק. אם צריך מוסיפים עוד קצת מים או קמח לפי הצורך.
מכסים את הקערה ומניחים את הבצק לתפיחה עד להכפלת נפח, כ- 40-50 דקות.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו לכדורים במשקל כ-70 גרם. מגלגלים את הכדורים לרצועות וקושרים אותן ליצירת לחמנייה.
מניחים בתבנית, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה נוספת למשך כ- 20-30 דקות.
מברישים את הלחמניות בחלמון מדולל במים, זורים מעל שומשום, מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות עד להזהבה.
חלה
חלה קלאסית, רכה ותפוחה היא המאפה המושלם לערב שבת וחג. לפני שהיא תמלא לכם את הבטן, היא תמלא את הבית בניחוחות אפייה משכרים.
המצרכים:
500 גרם (½3 כוסות ועוד כף) קמח
8 גרם (1 כף) שמרים יבשים
50 גרם (¼ כוס) סוכר
1 ביצה L
5 גרם (1 כפית) מלח
35 גרם (4 כפות) שמן
20 גרם (1 כף) דבש
240 גרם (1 כוס) מים קרים, או לפי הצורך
אופן ההכנה:
מכניסים קמח ושמרים לקערת מיקסר ומערבבים.
מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים את שאר החומרים: ביצה, מלח, שמן, דבש ומים, ולשים במשך 10 דקות לבצק רך וחלק. אם צריך מוסיפים עוד קצת מים או קמח לפי הצורך.
מכסים את הקערה ומניחים את הבצק לתפיחה עד להכפלת נפח, כ- 40-50 דקות בטמפרטורת החדר, או למשך 8-12 שעות במקרר.
מוציאים את הבצק מהקערה ומחממים תנור ל-170 מעלות.
קולעים מהבצק חלה אחת גדולה, או 2 בינוניות.
מניחים לתפיחה נוספת, כ- 20-30 דקות.
זורים מעל החלות קמח, מכניסים לתנור ואופים כ- 30-35 דקות.
עוגיות פרמזן עם עשבי תיבול
עוגיות מלוחות, טעימות ויפות להפליא, גבינתיות עם ניחוחות ועיטור של עשבי תיבול. השתמשו בעשבי תיבול לפי טעמכם האישי.
המצרכים:
140 גרם (1 כוס) קמח
100 גרם פרמזן מגורדת
כף עלי רוזמרין קצוצים
כף עלי אורגנו קצוצים
3 גרם (½ כפית) מלח
¼ כפית פלפל שחור
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
עשבי תיבול, כגון: מרווה, אורגנו, טימין, רוזמרין
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכניסים למעבד מזון קמח, רוזמרין ואורגנו וטוחנים יחד לכמה שניות.
מוסיפים את יתרת החומרים: פרמזן, מלח, פלפל וקוביות חמאה, ומעבדים עד שמתקבלים פירורים עבים. אוספים את הבצק בידיים לכדור, ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי ½ ס"מ.
מפזרים מעל עשבי תיבול ומרדדים במערוך על מנת להצמיד אותם לבצק.
קורצים עיגולים ומניחים בתבנית.
מכניסים לתנור ואופים כ- 12-15 דקות, רק עד שהקצוות מתחילים להזהיב.
מניחים לצינון. העוגיות יתייצבו בזמן הצינון.
עוגת שמרים מלכותית
עוגת שמרים שוקולד מעלפת שמשאירה ענן של ריח אפייה שאי אפשר לעמוד בפניו. אל תתנו למראה המתוחכם שלה להטעות אתכם: כל אחד יכול!
המצרכים:
500 גרם (½3 כוסות ועוד כף) קמח
8 גרם (1 כף) שמרים יבשים
50 גרם (¼ כוס) סוכר
2 כפות קורנפלור
300 גרם (¼1 כוסות) חלב
150 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
קורט מלח
למילוי:
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
50 גרם (½ כוס) סוכר חום
אופציה: ½ כפית קינמון
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים. מוסיפים סוכר וקורנפלור.
מוסיפים חמאה, חלב, חלמונים ומלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק רך וחלק.
מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מכינים את המילוי: ממיסים שוקולד וחמאה ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים סוכר חום וקינמון ומצננים לטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 על 50 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את תערובת השוקולד בשכבה אחידה מעל הבצק.
מגלגלים את הבצק לגליל הדוק. חותכים את הגליל באמצע לאורכו. מגלגלים את שני החלקים אחד מעל השני כמו בורג, כאשר החלק החתוך פונה כלפי מעלה.
מגלגלים את הבורג שהתקבל סביב עצמו לשבלול, ומניחים בתבנית אפיה.
מכסים וממתינים לתפיחה נוספת.
מכניסים לתנור ואופים כ-30-35 דקות עד שהבצק מזהיב.
פחזניות בציפוי קראמבל
קינוחים קטנים ומתוקים שהם ביס של אושר: קרם וניל נימוח עם מעטה פריך שמתפוצץ בפה. הפחזניות האלה תמיד מוכתרות ל'חביבות הקהל', אל תוותרו עליהן.
המצרכים:
140 גרם מים
140 גרם חלב
כף מלח
כף סוכר
140 גרם חמאה
140 גרם קמח לבן
200 גרם ביצים
לציפוי פריך:
70 גרם חמאה
100 גרם (½ כוס) סוכר
100 גרם קמח
כף קקאו
לקרם:
מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
כף אבקת סוכר
כפית מחית וניל
אופן ההכנה:
מכינים בצק קראמבל: מערבבים ביחד את כל חומרי הציפוי הפריך ליצירת בצק, מרדדים דק-דק בין שני ניירות אפיה ומקפיאים.
מכינים בצק רבוך: מכניסים לסיר מים, חלב, מלח, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד שכל החמאה נמסה.
מוסיפים את הקמח, בבת אחת, ומערבבים היטב עד שמקבלים בצק שנפרד מדפנות הסיר.
מכניסים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים כ-10 דקות עד שהבצק מתקרר לטמפרטורת החדר.
מוסיפים ביצים בהדרגה ומעבדים לתערובת חלקה ואחידה.
מזלפים תלוליות של בצק רבוך בתבנית על גבי נייר אפיה או משטח סיליקון.
קורצים עיגול מבצק הקראמבל הקפוא ומניחים מעל כל תלולית.
מכניסים את הפחזניות לתנור ואופים 40 דקות (לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפיה!)
מוציאים מהתנור ומצננים.
מכינים קרם למילוי: מקציפים ביחד שמנת עם אבקת סוכר ומחית וניל לקרם יציב.
מרכיבים את המנה: יוצרים חור קטן עם סכין בתחתית הפחזניות ומזלפים מהקרם למילוי דרך החור.
את שארית הקרם מזלפים מעל הפחזניות.
עוגת גבינה טירמיסו
לבסיס:
200 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה מומסת
25 גרם (2 כפות) סוכר
2 כפות אספרסו
לשכבת הבישקוטים:
חפיסת בישקוטים
240 גרם (1 כוס) אספרסו
1 כף ברנדי / רום
למלית:
500 גרם מסקרפונה
250 מ"ל שמנת להקצפה
10 גרם (1 כף) אבקת סוכר
250 גרם גבינת שמנת
1 כפית תמצית וניל
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
לציפוי:
250 מ"ל שמנת להקצפה
10 גרם (1 כף) אבקת סוכר
20 גרם (2 כפות) קקאו
אופן ההכנה:
מכינים את הבסיס: טוחנים את הביסקוויטים עם הסוכר.
מוסיפים חמאה מומסת ואספרסו ומערבבים היטב. מהדקים לתחתית תבנית אפייה מתפרקת.
מכניסים להתייצבות במקרר לכ-15 דקות.
בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים היטב ביחד מסקרפונה, גבינת שמנת, סוכר ותמצית וניל.
מקציפים את השמנת עם כף אבקת סוכר.
מוסיפים מחצית מכמות השמנת לתערובת המסקרפונה ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.
מרכיבים את העוגה: יוצקים שליש מהתערובת על הבסיס ומיישרים.
מערבבים אספרסו עם רום / ברנדי, טובלים מחצית מהבישקוטים ומסדרים מעל לשכבת הגבינה. מכסים את הבישקוטים במחצית מתערובת הגבינה שנותרה ומיישרים.
חוזרים על הפעולה – מסדרים מעל בישקוטים טבולים באספרסו ומעל את שארית תערובת הגבינה.
מכסים מעל בקצפת שנותרה ומפזרים מלמעלה קקאו.
מכניסים להתייצבות במקרר לכ-4 שעות.
עוגת גבינה קרה עם ג'לי פטל
לבסיס:
3 ביצים
100 גרם (½ כוס) סוכר
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון
25 גרם (2 כפות) שמן
3 גרם (½ כפית) אבקת אפייה
100 גרם (¾ כוס) קמח
קורט מלח
למלית גבינה:
250 מ"ל שמנת להקצפה
100 מ"ל (½ כוס) שמנת חמוצה
50 גרם (¼ כוס) סוכר
80 גרם (1 חפיסה) אינסטנט פודינג וניל
180 גרם (¾ כוס) חלב
200 גרם גבינת שמנת
לשכבת הג'לי:
2 חפיסות ג'לי בטעם פטל
סלסילת פטל טרי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכינים את הבסיס: מקציפים יחד ביצים וסוכר במיקסר למשך כ-3 דקות.
מוסיפים תמצית וניל, גרידת לימון ושמן ומערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות עם מרית עד לאיחוד.
יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים.
מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
מכינים את מלית הגבינה:
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר, אינסטנט פודינג וחלב עד שמתקבלת תערובת קרמית.
מוסיפים גבינת שמנת ושמנת חמוצה ומערבבים בעדינות.
שופכים את תערובת הגבינה מעל הבסיס ומיישרים.
מכניסים להתייצבות במקרר למשך כשעתיים.
מכינים ג'לי פטל לפי ההוראות.
מפזרים מעל העוגה פטל טרי ויוצקים את הג'לי מעל הפטל.
מחזירים להתייצבות במקרר למשך 3-4 שעות נוספות.
עוגת גבינה עם חטיפי קינדר
אם גם אתם לא יכולים לעמוד בפני השילוב של גבינה ושוקולד, זו העוגה המושלמת (והמוגזמת) בשבילכם! קלה, טעימה ועם לוק של מיליון דולר
המצרכים:
100 גרם ביסקויטים
60 גרם חמאה מומסת
2 קינדר בואנו
למלית:
375 מ"ל (½1 כוסות) שמנת להקצפה 38%
¼כוס חלב
כף אבקת סוכר
40 גרם (חצי חפיסה) פודינג וניל
250 גרם מסקרפונה (או גבינת שמנת)
12 אצבעות קינדר במילוי קרם חלב
לקישוט:
מבחר שוקולדים שאוהבים
אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את הביסקויטים ביחד עם הקינדר בואנו. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב. מהדקים לתחתית של תבנית אינגליש קייק מתפרקת.
מכינים את המלית: מכניסים לקערת המיקסר שמנת עם אבקת סוכר, פודינג וחלב ומקציפים לקרם יציב.
מערבבים את המסקרפונה בנפרד עד שהיא מתרככת. מוסיפים אותה לתערובת השמנת ומערבבים היטב.
מכניסים את הקינדר לקערה קטנה וממיסים במיקרו בפולסים.
מרכיבים את העוגה: שופכים לתבנית מחצית מתערובת הגבינה. יוצקים מעל הגבינה מחצית מהקינדר המומס, מיישרים ומכסים בשאר התערובת.
יוצקים מלמעלה את שארית הקינדר המומס, מיישרים ומכניסים למקרר להתייצבות (אפשר במקפיא).
לפני ההגשה מקשטים בשוקולדים מלמעלה.