מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

כיצד לבחור כלי בישול מושלמים לבית שלך

בחירת כלי בישול מושלמים לבית יכולה להיות משימה לא פשוטה, במיוחד עם המגוון העצום של האפשרויות הזמינות כיום. עם זאת, עם אפיון פשוט של צרכי הבישול, התקציב ואורח החיים שלכם, אתה תוכלו למצוא סט שישרת אותכם במשך שנים רבות. במאמר זה, נדריך אותכם מסביר מהם הגורמים החשובים ביוצר שיש לקחת בחשבון בעת קניה של כלי בישול.

זהה את צרכי הבישול שלך

מה התדירות בישול שלכם?

הרגלי הבישול שלכם צריכים להכתיב את סוג ערכת כלי הבישול שאתם צריכים. האם אתם רק בשלנים מזדמנים שנכסנים "בטעות" מדי פעם למטבח ומכינים ארוחות פשוטות, או שאתם מהחבר'ה שנהנים להתנסות במטבחים ובטכניקות בישול שונות? המורכבות והתדירות של הבישול שלכם הם גם חלק מאוד משמעותי בקביעה האם אתם צריך סט בסיסי או מתקדם של כלי מטבח.

מה אתם אוהבים להכין?

אחת השאלות הכי גדולות היא מה אתם בדרך כלל אוהבים להכין לאכול… האם זה משהו פשוט כמו חביתה, שקשוקה, אורז ודברים קלים או שאתם מהרציניים שמקפיצים, מבשלים בבישול ארוך ובגדול מכינים מנות מורכבות? סוגים שונים של כלי בישול מיועדים לסוגי בישול שונים. לדוגמה, מחבתות נון-סטיק הן אידיאליות לביצים ולפנקייקים, בעוד שסירים ומחבתות אל-חלד מושלמת להשחמה וצריבה עבור ירקות, בשר וכל דבר שצריך להיות חרוך טוב טוב.

החומרים המיוחדים בהם עשויים כלי הבישול

סירים ומחבתות מנירוסטה עם אפקט אל - חלד

כלי בישול מנירוסטה הם בחירה פופולרית בשל העמידות והרבגוניות שלהם. הוא מספק פיזור חום מעולה ובטוח לשימוש בטמפרטורות גבוהות. עם זאת, מזון עלול להידבק לפני השטח, ולדרוש יותר שמן לבישול. אז אפקט האל חלד שומר עליהם מפני קורוזיה, וכך למעשה הכלי יהיה כשיר למשך שנים. עם זאת, האוכל נדבק אליו וקשה לנקות אותו. במקרה כזה, אולי כדאי לשכול שימוש בכלי נון-סטיק

נון סטיק

בכלי נון סטיק יש חומר מיוחד אשר מונע מהמזון להידבק לסיר / מחבת וכך קל מאוד לנקות אותם, ובגלל זה הם גם דורשים הרבה פחות שמן שמן בבישול (שתפקידו בין היתר הוא למנוע מהאכול להידבק לדפנות). אי לכך, כלי נון סטיק הם מושלמים גם למי שרוצה לבשל בריא יותר. עם זאת, הם אינם אידיאליים לבישול בחום גבוה, בגלל שבחום גבוהה הציפוי המונע הידבקות עלול להשחק. לבישול בחום גבוהה מומלץ להשתמש בסירים או מחבתות מברזל יצוק.

ברזל יצוק

סירים ומחבתות מברזל יצוק עמידים, בעליי שימור חום מעולה, וניתן להשתמש בהן בטמפרטורות גבוהות - אפילו באש גלויה! הם נהדרים לצריבה, כמו להכנת סטייקים עסיסיים, או טיגון בשמן רותח (אבל ממש רותח) כמו צ'יפס סופר קריספי. עם זאת, הם דורשים טיפול מיוחד כדי למנוע חלודה ולשמור על התיבול שלהם. כמו כן, אין להם עדינות ובקרה, והחום שלהם יכול להגיע לטמפרטורות גבוהות מאוד שלא מתאימות לכל סוג בישול. כדי לשמור על בקרה, מומלץ להכיר גם את כלי הבישול מנחושת.

נחוֹשֶׁת

מחבתות נחושת מתחממות במהירות ובאופן שווה, ומציעות בקרת טמפרטורה מדויקת. הם מושלמים למאכלים עדינים כמו דגים והכנה של רטבים. עם זאת, הם דורשים ליטוש קבוע כדי לשמור על המראה שלהם. זה למעשה יוצר דורשנות די גדולה ולא לכולם מתאים שהכלים שלהם יהיו "תלותיים". אז למי שמתאים יותר כלי שלא צריך תחזוקה כל כך גבוהה יכול להשתמש בכלי אלומיניום.

אֲלוּמִינְיוּם

כלי בישול מאלומיניום הם קלים, סבירים ובעלי מוליכות תרמית טובה. עם זאת, הם יכול להיות רגישים למזון חומצי או אלקליין, וזה עלול לשנות את הטעם של האוכל. אז הבעיה הזו מוכרת ולכן יש הרבה מאוד סוגי מחבתות אלומיניום שיש להן ציפוי מיוחד כדי למנוע בעיה זו.

בחרו גודל רלוונטי ומתאים לכם

קחו בחשבון את מספר האנשים שאתם בדרך כלל מבשלים עבורם ובחרו סט כלי בישול שישרת את הצרכים שלכם בצורה הטובה ביותר. סט בסיסי כולל בדרך כלל כמה מחבתות, סירים וסיר גדול יותר. אם אתם מבשלים לעתים קרובות סוגים ספציפיים של מזון, כדאי לשקול כלים מיוחדים כמו ווק למוקפצים, או מחבת גריל לבשרים.

התאמה לכיריים במטבח

וודאו שכלי הבישול שבחרתם תואמים לכיריים במטבח שלכם. כיריים אינדוקציה למשל דורשות כלי בישול מגנטיים כמו ברזל יצוק או פלדת אל-חלד. כיריים מזכוכית דורשות כלי בישול עם תחתית שטוחה עבור מגע טוב ופיזור חום.

החליטו מה התקציב שלכם

כלי בישול הם השקעה, וקניית סט איכותי יכולה לחסוך לכם כסף בטווח הארוך. בעוד שכלי בישול ברמה הגבוהה יותר יכולים להיות יקרים, יש גם ערכות איכותיות זמינות בטווחי מחירים נוחים יותר. אז תוודאו מה האיזון בין הצרכים לתקציב שלכם, וזכרו שתמיד תוכלו להתחיל בקטן ולהוסיף עוד חלקים לסט לאורך זמן.

סיכום

בחירת ערכת הבישול המושלמת דורשת מחשבה מדוקדקת על הרגלי הבישול שלכם, סוג החומר המועדף על כלי הבישול, הגודל והמוצרים של הסט, תאימות הכיריים, וכמובן, התקציב. על ידי התחשבות בגורמים אלה, אתם תהיו בדרך הנכונה למצוא את ערכת הבישול המושלמת לבית שלך. סיכום קצרצר בטבלה:



חסרונות

יתרונות

תכלית השימוש

סוג הסיר

מאכלים נוטים להידבק, דורש יותר שמן

התפשטות חום מעולה, עמידות בחום גבוה

עמידות וגיוון מטבח

נירוסטה

לא מתאים לחום גבוה, הציפוי יכול להתנהל

ניקוי קל, דורש פחות שמן

בישול בריאותי, ניקוי קל

נון-סטיק

דורש טיפוח מיוחד למניעת חלודה

שמירה על חום, עמידות בחום גבוה

בישול בחום גבוה, שימור חום מעולה

ברזל יצוק

דורש פוליש תקופתי

שליטה בחום, חימום מהיר

שליטה מדויקת בחום, חימום מהיר

נחושת

יכול להגיב עם מאכלים חומציים או אלקליים, יכול לשנות את טעמם

קל משקל, מחיר נמוך

קל משקל, במחיר נמוך, חום משתפשף טוב

אלומיניום

סגור
Loading
Go back to %1