מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

כולם מתחילים לבשל

חופש גדול, חופשת חגים, שבת גשומה או בידוד - תמיד יש את הימים האלה שצריך לדאוג לילדים לתעסוקה לפני שכולם יוצאים מדעתם. הילדים כבר מיצו את זמן המסך המקסימלי, לא נותרו דפי עבודה או צביעה בבית והם כבר מטפסים על הקירות (או עליכם). אז מה עושים עכשיו? מעסיקים את הילדים במטבח!

אפייה ובישול עושים פלאים לא רק למחוגי השעון שאשכרה זזים כשהילדים עסוקים, אלא גם משפרים את המוטוריקה העדינה שלהם, מציתים את הדמיון ואת היצירתיות, ונותנים לילדים תחושת הצלחה וסיפוק מיידית שתורמת לערך העצמי שלהם. זה גם זמן מצוין לעבודת צוות משפחתית ולחיזוק למידת החשבון וקריאה, בהתאם לגיל הילדים. תוכלו לעודד אותם לקרוא באמצעות המתכונים וללמוד על סדר פעולות ומעקב אחרי הוראות, ואפשר ללמד אותם גם חשבון פשוט, החל מכמה מצרכים יש במתכון, דרך כמה שווה ביצה ועוד ביצה ועד שברים כמו חצי או רבע.

ארוחת בוקר של אלופים: פנקייקים ללא סוכר + מיץ תפוזים סחוט

קבלו מתכון פשוט לפנקייקים שמנמנים וטעימים שכל ילד יכול להכין בליווי ההורים. הם לא מתוקים, כדי לא להעמיס סוכר, הרי גם ככה התוספות שהם ישימו על הפנקייק יהיו מתוקות מספיק.

1 כוס קמח (אפשר קמח מלא או כוסמין)

1 כוס חלב / מים / תחליף חלב צמחי

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל (לא חובה)

1 קורט מלח

1 שקית אבקת אפייה

מוסיפים את כל החומרים לקערה לפי הסדר ומערבבים היטב עם מטרפה. מוודאים שאין גושי קמח שמסתתרים בבלילה או בדפנות הקערה, וההורים יוצקים כמה כפות של הבלילה לתוך מחבת שחוממה מראש. את הפנקייקים מטגנים ללא שמן ועל להבה בינונית-נמוכה. זהו מתכון בסיסי שתמיד מצליח, ואם תרצו לגוון, תמיד תוכלו להוסיף לבלילה קצת קינמון, גרידת תפוז ואפילו אוכמניות קפואות שהופכות את הפנקייקים לכחולים וקסומים.

שימו לב שיש צורך במחבת נון סטיק כדי שהפנקייקים לא יידבקו. אם אין לכם מחבת כזו בבית - טגנו את הפנקייקים עם מעט שמן או חמאה. כאשר נוצרות על הפנקייק בועות גדולות והצד התחתון זהוב - הופכים לצד השני למשך 10-20 שניות נוספות, עד שמוכן. בזמן שההורים מטגנים את הפנקייקים על הכיריים, הילדים יכולים לסחוט מיץ תפוזים טרי ובריא במסחטה יציבה על השיש, כי אין כמו בוסט של ויטמין סי על הבוקר כדי להתחיל את היום כמו שצריך.

פיצות אישיות ומהירות

פיצות זריזות שהן גם האוכל הכי טעים שיש, גם ללא שמרים והתפחה וגם עם תוספות שכל אחד בוחר לעצמו. יש יותר טוב מזה? כנראה שלא. אבל שימו לב: הבצק הזה הוא לא בצק פיצה קלאסי. בגלל שלילדים אין סבלנות לחכות זמן רב לתפיחת הבצק, המתכון לא כולל שמרים. מה שכן, ייצאו לכם פיצות דקות וטעימות שהילדים יחסלו בצ'יק.

לבצק:

3 כוסות קמח

1 חבילת אבקת אפייה

1 קורט מלח

2 כפות שמן זית

חצי כוס מים

1 גביע יוגורט / לבן

לשים היטב את כל חומרי הבצק, עד שהוא רך ונעים לעבודה.

לוקחים כדורים קטנים של בצק ומרדדים אותם דק לפיצות אישיות באמצעות מערוך מתאים לילדים ולגודל הידיים שלהם.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים על הבצק רסק עגבניות, רוטב לפיצה או קטשופ, לפי מה שהילדים אוהבים.

כל ילד מכין לעצמו את הפיצות שהוא אוהב: מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת או בפרוסות, ומוסיפים תבלינים ותוספות שרוצים. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 10-15 דקות או עד שהגבינה נמסה והבצק מזהיב.

פנקייק תירס וקוטג' מהירות ללא שמן

ארוחת הבוקר או הערב המושלמת שילדים נהנים להכין ועוד יותר נהנים לאכול. זו גרסה בריאה יותר של לביבות תירס, גם בזכות החלבון שמגיע מהקוטג' וגם בגלל הטיגון ללא שמן. מניסיון, הן כל כך אהובות על ילדים שיש מצב שתצטרכו להכין כמות כפולה:

250 גרם קוטג'

קופסת תירס (מסוננת)

ביצה

חצי כוס קמח (אפשר גם קמח מלא או כוסמין)

כפית אבקת אפיה

הילדים מוסיפים את כל המצרכים לקערה ומערבבים היטב בכף. ההורים יוצקים כף או שתיים מהתערובת למחבת שחוממה מראש. את הלביבות מטגנים ללא שמן במחבת נון סטיק .ועל להבה בינונית-נמוכה. הופכים בזהירות רק כשהצד התחתון כבר זהוב ויציב.

עוגיות טחינה בטעם חלבה

עוגיות פשוטות ומהנות להכנה עם 2 אופני קישוט. אמנם לא כל הילדים אוהבים את הטעם של הטחינה עם הסילאן, אבל מי שכן, יתענג על עוגיות רכות עם מרקם שמתפורר ונמס בפה.

מה צריך?

1 כוס טחינה גולמית

חצי כוס שמן

חצי כוס סילאן או דבש

2 כוסות קמח

מערבבים את כל החומרים היטב.

יוצרים כדורי פינג-פונג קטנים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

פוחסים את העוגיות מעט עם היד או בעזרת כף, ובחלק מהן מטביעים את האגודל במרכז כדי ליצור שקע. את החלק השני של העוגיות מקשטים בעזרת מזלג: מועכים מעט במזלג כך שהשיניים מוטבעות ויוצרות 3-4 פסים לאורך כל עוגייה.

אופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מניחים לעוגיות להתקרר מחוץ לתנור לפני שאוכלים אותן.

חטיף דגני בוקר עם שוקולד וחמאת בוטנים

חטיף שוקולדי ללא אפייה שכיף להכין ועוד יותר כיף לזלול! פצפוצי אורז, קורנפלקס ואפילו שברי מצות של פסח יעשו פה יופי של עבודה:

2 טבלאות שוקולד שאוהבים (200 גרם)

3 כפות חמאת בוטנים

3 כוסות דגני בוקר או שברי מצות בפסח

קצת חמאת בוטנים לקישוט (לא חובה)

שוברים את טבלת השוקולד לקוביות לתוך קערה.

מוסיפים את חמאת הבוטנים וממיסים במיקרוגל.

מוסיפים את דגני הבוקר ומערבבים היטב לעיסה אחידה, עד שכל דגני הבוקר מצופים בתערובת השוקולד.

שמים שתיים-שלוש כפות של התערובת בתוך גביעי קאפקייקס מסיליקון או נייר.

אפשר לקשט במעט חמאת בוטנים, אם רוצים.

מכניסים למקרר להתייצבות.

מיני-חטיף שוקולד וטחינה

את החטיף הזה מכינים בעטרות נייר (מנג'טים) קטנות-קטנות כי הוא שוקולדי ומרוכז מאוד, ממש כמו פאדג' שוקולד. צריך בשבילו 2 מצרכים בלבד, והוא ללא אפייה:

1 טבלת שוקולד מריר (100 גרם)

חצי כוס טחינה גולמית

שוברים את טבלת השוקולד לקוביות לתוך קערה, מוסיפים את הטחינה וההורים ממיסים במיקרוגל.

הילדים מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים למנג'טים בעזרת כפית. מכניסים למקרר להתייצבות ושומרים את החטיפים הקטנים במקרר.

מהמתכונים המצוינים שיש פה למעלה, בבלוג של נעמן מחכים לכם עוד המון רעיונות לבישול ואפייה עם הילדים! תוכלו לאפות איתם עוגת שוקולד טעימה  ולהכין איתם תפריט שלם עם ההצעות שכאן

סגור
Loading
Go back to %1